Archief Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (182)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 182 een oude prentbriefkaart van de Ouderkerkerlaan.

Vroeger stond de Ouderkerkerlaan bekend als de Kerklaan of Het Grote Loopveld. De weg bestond al in de 14e eeuw, als oude verbindingsweg tussen Amstelveen en Ouderkerk.

Links op de bovenstaande prentbriefkaart is het voormalige gymnastieklokaal van O.D.I.N. te zien. O.D.I.N. (Ons Doel Is Nuttig) was een van de oudste sport- en turnverenigingen van Amstelveen. De club is inmiddels (2018) samen met FIT opgegaan in United Amstelveen.

Naast het turngebouw staat het gebouw van de Christelijke ULO-school, waar Mattheüs Keulemans het eerste schoolhoofd was. In later tijden werd de school naar hem vernoemd. De Keulemans MAVO ging uiteindelijk (1978) op in het HWC.

Sinds 1989 is de Stichting Amstelveense KunstBelangen (SAKB Kunstlokaal) gebruiker van de oude school.

Weet jij meer?
Weet jij meer van dit deel van de Ouderkerkerlaan?Heb je bijvoorbeeld op O.D.I.N gezeten of ken je de school? Laat het weten in de reacties op de Facebook-pagina van AmstelveenZ

Oproep: oude foto's welkom
Heb jij nog een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan je oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van Voorheen en wij plaatsen 'm graag! Indien gewenst natuurlijk met naamsvermelding.

Klik op deze link voor voorgaande afleveringen van Amstelveen van Voorheen.


Meer nieuws

Corona Amstelveen vandaag 10:03

Blijf thuis, blijf thuis, blijf thuis Amstelveen

Amstelveen – Amstelveen telt diverse aantrekkelijke recreatieplekken en natuurgebieden, maar inwoners van Amstelveen worden dit paasweekiende opnieuw dringend opgeroepen de recreatieplekken in de gemeente zoals (heem-)parken, het Amsterdamse Bos en de natuurgebieden (polders en oeverlanden rond de Poel) niet te bezoeken en thuis te blijven.

Horeca gisteren 11:48

Lekker nieuws: Abina Afhaalservice uitgebreid

Amstelveen – Horecagelegenheid Abina aan de Amsterdamseweg breidt de speciale Afhaalservice uit met twee gerechten: een vegetarische lasagneschotel en de beroemde Oreo Cheesecake zijn aan de afhaalservice toegevoegd.