Archief Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (182)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 182 een oude prentbriefkaart van de Ouderkerkerlaan.

Vroeger stond de Ouderkerkerlaan bekend als de Kerklaan of Het Grote Loopveld. De weg bestond al in de 14e eeuw, als oude verbindingsweg tussen Amstelveen en Ouderkerk.

Links op de bovenstaande prentbriefkaart is het voormalige gymnastieklokaal van O.D.I.N. te zien. O.D.I.N. (Ons Doel Is Nuttig) was een van de oudste sport- en turnverenigingen van Amstelveen. De club is inmiddels (2018) samen met FIT opgegaan in United Amstelveen.

Naast het turngebouw staat het gebouw van de Christelijke ULO-school, waar Mattheüs Keulemans het eerste schoolhoofd was. In later tijden werd de school naar hem vernoemd. De Keulemans MAVO ging uiteindelijk (1978) op in het HWC.

Sinds 1989 is de Stichting Amstelveense KunstBelangen (SAKB Kunstlokaal) gebruiker van de oude school.

Weet jij meer?
Weet jij meer van dit deel van de Ouderkerkerlaan?Heb je bijvoorbeeld op O.D.I.N gezeten of ken je de school? Laat het weten in de reacties op de Facebook-pagina van AmstelveenZ

Oproep: oude foto's welkom
Heb jij nog een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan je oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van Voorheen en wij plaatsen 'm graag! Indien gewenst natuurlijk met naamsvermelding.

Klik op deze link voor voorgaande afleveringen van Amstelveen van Voorheen.


Meer nieuws

Politiek vandaag 12:20

Aanpassing woontorenplan Groenelaan geeft Burgerbelangen nog geen reden tot juichen

Amstelveen – De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) geeft aan nog niet gerust te zijn op de woningbouwplannen op de plek van het tankstation en de showroom in de wijk Groenelaan (Newa 2), ondanks dat de wethouder na overleg met de projectontwikkelaar vindt dat de plannen opnieuw vormgegeven moeten worden in overleg met buurtbewoners.

Algemeen vandaag 10:03

Weer forse snelheidsovertredingen: rijbewijs inleveren

Amstelveen - Tijdens een korte snelheidscontrole op de Beneluxbaan in Amstelveen zijn gisteren opnieuw diverse hardrijders op de bon geslingerd en mocht een bestuurster haar rijbewijs inleveren omdat ze 56 kilometer per uur te hard reed. Op Rijksweg A9 kon een bestuurder zijn hagelnieuwe snelle auto (net een dag oud) inleveren na een forse snelheidsovertreding (176 km/u waar 100 is toegestaan).