Archief Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (183)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 183 een oude prentbriefkaart van de Middenweg.

Deze foto is omstreeks 1936 gemaakt. Vrijwel parallel aan deze weg  ligt vandaag de dag de Beneluxbaan met in de middenberm de Amstelveenlijn.

Aan de oostzijde liggen nu de wijken Bankras en Kostverloren: in 1936 nog uitsluitend weiland met hier en daar een boerderij. De laatste boerderij werd gesloopt omstreeks mei 1967.

Een leuk feitje: het origineel van deze kaart werd verstuurd naar mevrouw Haspels; haar man was burgemeester van Amstelveen van 1932 tot 1942  en van 1945 tot 1955.

Oproep: oude foto's welkom
Heb jij nog een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan je oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van Voorheen en wij plaatsen 'm graag! Indien gewenst natuurlijk met naamsvermelding.

Klik op deze link voor voorgaande afleveringen van Amstelveen van Voorheen.


Meer nieuws

Advertorial Gezondheid & welzijn vandaag 19:00

SOS voor droge ogen

Amstelveen - De koude dagen komen eraan en dat betekent verwarming hoger en gezellig de kaarsjes aan. Toch is niet iedereen hier blij mee, want mensen met droge ogen ervaren deze periode als minder behaaglijk. Jeuk, branderigheid of het gevoel dat er zand in de ogen zit. Het is een veelvoorkomend ongemak. Maar gelukkig heeft Groenhof Optiek de kennis én apparatuur in huis om voor u de juiste oplossing te zoeken.

Wonen vandaag 13:45

Coming Up: geheel nieuwe en moderne Amstelveense woonwijk Legmeer

Amstelveen - Het verouderde bedrijventerrein Legmeer in Amstelveen Zuid, gelegen tussen de wijken Middenhoven en Westwijk, moet de komende jaren worden omgevormd tot een moderne nieuwe woonwijk, die met name woonkansen moet gaan bieden voor mensen met lage en middeninkomens. De gemeente hoopt voor de ontwikkeling op een substantiele bijdrage uit het Rijksbudget Woningimpuls.