Frits Heiner

Amstelveen van voorheen (205)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 205 een foto van het uitzicht vanaf de Handweg richting Bovenkerk, met op de voorgrond de Handwegkerk en op de achtergrond de Urbanuskerk. 

Deze foto werd ingestuurd door Frits Heiner en is gemaakt vanuit een van de flats aan de Populierenlaan, die grenzen aan de Handweg. Een fraai winters plaatje van het uitzicht over De Poel, gemaakt in de jaren 70.

De Handwegkerk heeft inmiddels plaatsgemaakt voor appartementen, waarbij de gevel van de kerk behouden is gebleven. De appartementen, onderdeel van het project Wonen aan de Poel, zijn nog in aanbouw maar het schiet al aardig op. Op bijgaande foto is de huidige stand van zaken van het woningbouwproject te zien; de Handwegkerk-gevel staat nog in de beugels

handwegkerk_juli_2020.jpg
Foto: AmstelveenZ

Oude foto’s welkom

Heb jij nog een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan je oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van Voorheen en wij plaatsen 'm graag! Indien gewenst natuurlijk met naamsvermelding. We bdanken Frits Heiner voor het inzenden van de foto van deze week!

Wil je verder terugkijken? Klik op deze link voor meer dan 200 voorgaande afleveringen van Amstelveen van Voorheen

 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 11:19

Wat gaat hier gebeuren?

Amstelveen - Bij het meest besproken kunstwerk van Amstelveen, Der Bogen op het Stadsplein, zijn werkzaamheden in volle gang.

Kunst & Cultuur 13 aug. 2020 16:43

Ook financiële steun voor Amstelveens Poppentheater

Amstelveen - Het Amstelveens Poppentheater krijgt net als diverse andere culturele instellingen in Amstelveen een extra garantiesubsidie om door de huidige corona-periode heen te komen. Een bedrag van 42.000 euro (voor inkomstenderving en innovatie) moet het bij kinderen populaire theater de helpende hand bieden.