Archief Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (207)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 207 een foto uit het Amsterdamse bos uit 1967.

Te zien is een groepsrit van de IJslandse ponyverenging ‘Hestar’, destijds actief in het Amsterdamse bos, maar ook in andere delen van het land. In die tijd werden er regelmatig ritten door het bos gehouden op (IJslandse) pony’s. De ritten waren er voor kinderen, maar ook voor volwassenen.

Bijgaande foto komt uit het archief van prentbriefkaartenverzamelaar Evert Zuiderent. Op de foto is ook een van de fraaie bruggen in het Amsterdamse bos te zien. Het Amsterdamse bos telt vandaag de dag meer dan 20 kilometer aan ruiterpaden.

Oude foto’s welkom

Heb jij nog een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan je oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van Voorheen en wij plaatsen 'm graag! Indien gewenst natuurlijk met naamsvermelding. We bedanken Van Poelgeest BMW en Mini  voor het inzenden van de foto van deze week!

Wil je verder terugkijken? Klik op deze link voor meer dan 200 voorgaande afleveringen van Amstelveen van Voorheen


Meer nieuws

Algemeen gisteren 16:00

Nieuwe kinderburgemeester Elina aan de slag

Amstelveen - Met het omhangen van de keten en het uitspreken van de eed is Elina gisterenavond geïnstalleerd als vijfde kinderburgemeester van Amstelveen. 

Corona Amstelveen gisteren 13:58

Positieve coronatesten: Amstelveen grootste stijger in regio

Amstelveen - Van alle gemeenten in de regio Amsterdam-Amstelland was in Amstelveen afgelopen week veruit de grootste relatieve stijging van positieve GGD-coronatesten waar te nemen. 140 Amstelveners testten in week 38 positief, terwijl 1101 Amstelveners werden getest.  

112 gisteren 11:12

Canta en auto in botsing

Amstelveen - Aan de Camera Obscuralaan in de wijk Bankras zijn donderdagochtend een personenauto en een Canta op elkaar gebotst.