Fam. Peters-Sterk

Amstelveen van voorheen (21)

AMSTELVEEN -

 AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In deze 21e aflevering:  een foto van het toenmalige ‘Radio van Dijken’ op de Rembrandtweg 115 waar mensen vol verbazing naar een van de eerste televisie in de etalage stonden te kijken.

'Het was misschien zelfs wel de eerste televisie wat destijds dagelijks veel mensen trok,' schrijft de heer Peters-Sterk, die bijgaande bijzondere foto uit de jaren '50 stuurde voor deze rubriek.

Begrip
Radio van Dijken was een groot begrip in Amstelveen en veel (oud-)Amstelveners zullen de naam nog kennen. De heer Peters-Sterk schrijft: 'Radio van Dijken werd opgericht door opa Van Dijken, in de schuur of garage van het huis van mijn grootouders aan de Keizer Karelweg. Toen er aan de Rembrandtweg woningen en winkels werden gebouwd kon mijn opa daar een winkelpand huren en verhuisde Radio van Dijken naar de Rembrandtweg.'

Verkocht
'Toen mijn opa op jonge leeftijd overleed, hebben mijn ouders de winkel overgenomen. Toen mijn vader overleed hebben we de winkel verkocht (1994), maar niet lang daarna heeft Radio van Dijken helaas voorgoed de deuren moeten sluiten.'

Tastbare herinnering
'In de beginjaren was de winkel gespecialiseerd in huishoudelijke apparaten en verlichting. Later werd de winkel een speciaalzaak in elektra, elektronica en verlichting geworden. De foto is één van de weinige tastbare herinneringen die wij nog aan de winkel hebben maar wel een erg leuke (al zeg ik het zelf ),' aldus de heer Peters-Sterk.

Heb jij ook een oude foto van Amstelveen die je terug wil zien in de rubriek ‘Amstelveen van voorheen’? Stuur dan een mailtje naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen!


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.