Prentbriefkaart natuurbad Poeloever. Archief Evert Zuiderent]

Amstelveen van voorheen (250)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In deze 250e jubileumaflevering een foto van het immens geliefde en helaas verdwenen buitenzwembad De Poeloever (Lucas Pesiebad).

Dit is een van de foto’s die de afgelopen jaren het meest werd gelezen en talloze reacties opriep in de rubriek Amstelveen van Voorheen en daarom roepen we deze prentbriefkaart in deze jubleumaflevering nog een keer terug in herinnering.

Generaties Amstelveners beleefden zomers waterplezier in het zwembad, op deze foto (toen het nog natuurbad was) zijn de welbekende hoge en lage duikplank te zien waar talloze bommetjes en salto’s zijn gemaakt. Het zwembad opende in 1951 de deuren.

Historie Amstelveen

Deze prentbriefkaart komt (natuurlijk) uit het enorme archief van historisch verzamelaar Evert Zuiderent, hofleverancier van deze rubriek. Heb jij ook een leuke oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan je oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen en wij plaatsen 'm graag, indien gewenst met naamsvermelding. Klik op deze link voor alle 249 voorgaande afleveringen van Amstelveen van Voorheen


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 10:13

Hinder door afgesloten A9 Amstelveen

Amstelveen - Lokaal en regionaal verkeer ondervindt dit weekeinde hinder van de afsluiting van Rijksweg A9 door Amstelveen.

Sport vandaag 10:00

Nieuwe manager zwembad: Menno Valk staat in de startblokken

Amstelveen - Kortere wachtlijsten voor de zwemles, meer aqua activiteiten, nieuwbouwplannen. De nieuwe manager van zwembad De Meerkamp, Menno Valk, staat te popelen om het avontuur aan te gaan. De gedreven manager heeft zijn sporen verdiend in de wereld van zwembaden exploitatie. Maar ook in het water is de Almeerder ervaren en heeft jarenlang op hoog niveau waterpolo gedaan. Kortom, hoogste tijd voor een kennismaking.

Horeca gisteren 19:00

Stadshart Horeca Hits (2): Speciaalbier, cocktails & fingerfood van Bar Dixie - Beer & Kitchen

Amstelveen - Nu de horeca weer open is belicht AmstelveenZ.nl in samenwerking met Shopping Centre Stadshart Amstelveen de komende periode in de rubriek Stadshart Horeca Hits diverse bestsellers en gewilde gerechten uit de horecazaken in en rond het Stadshart. In deze tweede aflevering: speciaalbier & cocktails in combinatie met fingerfood van Bar Dixie – Beer & Kitchen.