Archief Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (256)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 256 een oude foto van het gebouw van de voormalige nijverheidsschool in het Oude Dorp, dat na het vertrek van de school naar het centrum vanaf de jaren 60 onderdak bood aan het Rode Kruis.

Het Rode Kruis-gebouw moest in het eerste decennium van de deze eeuw wijken voor de bouw van een luxe appartementencomplex, dat de naam het Lofthof kreeg. Het Rode Kruis verhuisde naar het centrum (Van Heuven Goedhartlaan) en later naar het Hueseplein (Van der Leeklaan).

Links naast het gebouw op de oude foto zit vandaag de dag horecagelegenheid Du Monde (Stadspub, Escaperooms) - met daarnaast woonwinkel Thuisin Piet (vroeger Piet). Rechts op de oude foto is nog een geel reclamebord te zien van Estoppey IJzerwaren, dat later zou verhuizen. Op deze plek zit nu alweer bijna een kwart eeuw de winkel van Hogerwerf & Meyer (inbraakbeveiliging, ijzerwaren en gereedschap), een begrip in Amstelveen. 

Historie Amstelveen

Deze foto komt uit het enorme archief van historisch verzamelaar Evert Zuiderent, hofleverancier van deze rubriek. Heb jij ook een leuke oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan je oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen en wij plaatsen 'm graag, indien gewenst met naamsvermelding. Klik op deze link voor alle voorgaande afleveringen van Amstelveen van Voorheen


Meer nieuws

112 gisteren 10:18

Nachtelijke schuurbrand in Aalsmeer vermoedelijk door gloeiende BBQ-kolen

Aalsmeer - In de Karperstraat in Aalsmeer is afgelopen nacht een bewoner gewond geraakt door een schuurbrand die vermoedelijk is ontstaan door gloeiende restanten houtskool van een barbeque. De brandweer attendeert naar aanleiding van het incident mensen op het belang van veilig barbecuën.

Amstelveen van voorheen 1 aug. 2021 21:10

Amstelveen van voorheen (258)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 258 een foto uit 1947 van de Annakerk met daarnaast de Burgemeester Colijnweg.