Augustinuspark [ingestuurd door Bert van den Broek]

Amstelveen van voorheen (270)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 270 een foto van het Augustinuspark, die we kregen toegestuurd door Bert van den Broek van Hubo Lambertus van den Broek. 

Lambertus van den Broek is niet meer weg te denken van het Augustinuspark; de geliefde doe-het-zelfzaak zit al decennia lang op het Augustinuspark.

A&O Supermarkt, Rob's Schoenservice

De kwaliteit van de ingestuurde foto is wellicht niet al te best (er zitten wat scheuren en punaisegaatjes in) maar dat maakt ‘m des te leuker. Bert weet te vertellen dat destijds naast ijzerwarenhandel Lambertus van den Broek, ook A&O supermarkt op het Augustinuspark was gevestigd. A&O was een Europese supermarktformule in de jaren 60 en 70, die uiteindelijk in 1979 op ging in de toenmalige Markant-supermarktketen.

In de kiosk midden op het pleintje zat Rob’s Schoenservice.  Linksboven op de foto is het voormalige schoolgebouw van de Panta Rhei te zien dat langs de Lindenlaan (ingang aan Hortensialaan) lag. Linksonder is nog een stukje Paaskerk te zien. Opvallend ook: er stonden nauwelijks auto’s in de straat en er waren volop parkeerplaatsen.

Historisch Amstelveen

Heb jij oude foto’s en/of historische informatie van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in Amstelveen van voorheen? Stuur dan je oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen en wij plaatsen 'm graag, indien gewenst met naamsvermelding. Klik op deze link voor alle voorgaande afleveringen van Amstelveen van Voorheen


Meer nieuws

Politiek gisteren 10:49

Politiek Plein Amstelveen: op naar de gemeenteraadsverkiezingen (1)

Amstelveen – In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 worden lokale media in toenemende mate bestookt met politieke persberichten.  Om een beetje overzicht te creëren verzamelt AmstelveenZ in de rubriek Politiek Plein Amstelveen vanaf december 2021 wekelijks de diverse (pers-)berichten die de partijen in Amstelveen hebben uitgegeven in één verzamelbericht.

Onderwijs & Educatie gisteren 09:00

Noor & Amaya in de Kinderrijk Kinderraad

Amstelveen - Op 20 november is de jaarlijkse Internationale Dag van de Rechten van het Kind. KinderRijk vindt het belangrijk om kinderen de ruimte te geven hun stem te laten horen. De organisatie wil weten wat er in de kinderen omgaat en luistert naar wat hen bezighoudt. Om die reden is vorig jaar de KinderRijk KinderRaad opgericht. Het woord is aan leden Noor en Amaya.