Amstelveen viert Sint Maarten met meerdere optochten

Amstelveen viert Sint Maarten met meerdere optochten Foto: Een van de Sint Maartenoptochten in Amstelveen vertrekt vanaf ontmoetingscentrum De Meent. [GoogleMaps]

Amstelveen – Sint Maarten staat weer voor de deur. In verband met de jaarlijkse feestdag staan er zondag in Amstelveen verschillende kinderoptochten op het programma.

Met Sint Maarten gaan de kinderen met een lampionnetje de deuren lang. Ze bellen aan, zingen een liedje en vinden het helemaal geweldig als ze vervolgens beloond worden met snoep.

Chocolademelk

Tijdens de jaarlijkse feestdag vinden er ook verschillende Sint Maartenoptochten plaats. Zo meldt Go-Kids op zijn website dat kinderen komende zondag vanaf 17.30 uur welkom zijn in buurtcentrum Villa Randwijck aan het Catharina van Clevepark.

De kinderen kunnen in Villa Randwijck genieten van warme chocolademelk en voor de ouders wordt er glühwein geserveerd. Vervolgens is er een Sint Maartenoptocht met de brassband Ritmo Percussion.

Snoepzakjes

Ook in Patrimonium in Amstelveen vindt er een Sint Maartenoptocht plaats. Kinderen kunnen om 18.45 uur verzamelen op het Vijverplein. De groep vertrekt om 19.00 uur vanaf Het Pluspunt.

In het Keizer Karelpark wordt er eveneens Sint Maarten gevierd. Kinderen verzamelen om 16.00 uur in de Buurtkamer aan de Lindenlaan om snoepzakjes te maken. Vervolgens gaan ze gezamenlijk snoep ophalen.  

Drumfanfare

In Middenhoven wordt zondag eveneens feest gevierd. Stichting Wami, De Meent en Middenhoven organiseren een optocht met begeleiding van de drumfanfare Mavileo. Kinderen kunnen voor deze optocht om 18.15 verzamelen bij buurtcentrum De Meent aan Orion 3. De optocht vertrekt om 18.30 uur richting Middenhof en duurt drie kwartier .

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties