Een van de Sint Maartenoptochten in Amstelveen vertrekt vanaf ontmoetingscentrum De Meent. [GoogleMaps]

Amstelveen viert Sint Maarten met meerdere optochten

Amstelveen – Sint Maarten staat weer voor de deur. In verband met de jaarlijkse feestdag staan er zondag in Amstelveen verschillende kinderoptochten op het programma.

Met Sint Maarten gaan de kinderen met een lampionnetje de deuren lang. Ze bellen aan, zingen een liedje en vinden het helemaal geweldig als ze vervolgens beloond worden met snoep.

Chocolademelk

Tijdens de jaarlijkse feestdag vinden er ook verschillende Sint Maartenoptochten plaats. Zo meldt Go-Kids op zijn website dat kinderen komende zondag vanaf 17.30 uur welkom zijn in buurtcentrum Villa Randwijck aan het Catharina van Clevepark.

De kinderen kunnen in Villa Randwijck genieten van warme chocolademelk en voor de ouders wordt er glühwein geserveerd. Vervolgens is er een Sint Maartenoptocht met de brassband Ritmo Percussion.

Snoepzakjes

Ook in Patrimonium in Amstelveen vindt er een Sint Maartenoptocht plaats. Kinderen kunnen om 18.45 uur verzamelen op het Vijverplein. De groep vertrekt om 19.00 uur vanaf Het Pluspunt.

In het Keizer Karelpark wordt er eveneens Sint Maarten gevierd. Kinderen verzamelen om 16.00 uur in de Buurtkamer aan de Lindenlaan om snoepzakjes te maken. Vervolgens gaan ze gezamenlijk snoep ophalen.  

Drumfanfare

In Middenhoven wordt zondag eveneens feest gevierd. Stichting Wami, De Meent en Middenhoven organiseren een optocht met begeleiding van de drumfanfare Mavileo. Kinderen kunnen voor deze optocht om 18.15 verzamelen bij buurtcentrum De Meent aan Orion 3. De optocht vertrekt om 18.30 uur richting Middenhof en duurt drie kwartier .


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.