Een van de Sint Maartenoptochten in Amstelveen vertrekt vanaf ontmoetingscentrum De Meent. [GoogleMaps]

Amstelveen viert Sint Maarten met meerdere optochten

Amstelveen – Sint Maarten staat weer voor de deur. In verband met de jaarlijkse feestdag staan er zondag in Amstelveen verschillende kinderoptochten op het programma.

Met Sint Maarten gaan de kinderen met een lampionnetje de deuren lang. Ze bellen aan, zingen een liedje en vinden het helemaal geweldig als ze vervolgens beloond worden met snoep.

Chocolademelk

Tijdens de jaarlijkse feestdag vinden er ook verschillende Sint Maartenoptochten plaats. Zo meldt Go-Kids op zijn website dat kinderen komende zondag vanaf 17.30 uur welkom zijn in buurtcentrum Villa Randwijck aan het Catharina van Clevepark.

De kinderen kunnen in Villa Randwijck genieten van warme chocolademelk en voor de ouders wordt er glühwein geserveerd. Vervolgens is er een Sint Maartenoptocht met de brassband Ritmo Percussion.

Snoepzakjes

Ook in Patrimonium in Amstelveen vindt er een Sint Maartenoptocht plaats. Kinderen kunnen om 18.45 uur verzamelen op het Vijverplein. De groep vertrekt om 19.00 uur vanaf Het Pluspunt.

In het Keizer Karelpark wordt er eveneens Sint Maarten gevierd. Kinderen verzamelen om 16.00 uur in de Buurtkamer aan de Lindenlaan om snoepzakjes te maken. Vervolgens gaan ze gezamenlijk snoep ophalen.  

Drumfanfare

In Middenhoven wordt zondag eveneens feest gevierd. Stichting Wami, De Meent en Middenhoven organiseren een optocht met begeleiding van de drumfanfare Mavileo. Kinderen kunnen voor deze optocht om 18.15 verzamelen bij buurtcentrum De Meent aan Orion 3. De optocht vertrekt om 18.30 uur richting Middenhof en duurt drie kwartier .


Meer nieuws

Zakelijk gisteren 18:00

JobZ: Kitchen Trend zoekt personeel

Amstelveen - Op zoek naar een baan in de buurt? Momenteel zijn diverse bedrijven in regio Amstelveen/Aalsmeer op zoek naar personeel, zoals bijvoorbeeld Kitchen Trend.

112 gisteren 12:04

Waarschuwingsborden wegens aanhoudende inbraakgolf Waardhuizen

Amstelveen - Vanwege de aanhoudende inbraakgolf in de wijk Waardhuizen heeft de politie waarschuwingsborden in de wijk geplaatst om bewoners te attenderen dat inbrekers zeer actief zijn. Het inbrekersgilde lijkt de rustige wijk in Amstelveen Zuid als nieuw werkterrein te hebben gekozen.

Zakelijk 3 aug. 2021 17:31

Drie tips om je te helpen bij het beheren van je persoonlijke lening

Bij een verantwoord beheer kan een persoonlijke lening een van de beste manieren zijn om financiële lasten te verlichten en jezelf klaar te stomen voor succes. Het is een gemakkelijke manier om een ​​aanbetaling te dekken, een noodgeval af te handelen of je gezin mee op vakantie te nemen. Een persoonlijke lening kan echter ook een uitdaging zijn om te beheren, vooral als je nog niet bekend bent met leningen en budgettering in het algemeen. Het laatste wat je bij geld lenen op Kizi.nl wilt is dat je een betaling mist natuurlijk. Gelukkig zal dit artikel hierbij helpen, terwijl het ook een goed idee is om te kijken op vergelijkingssite Kizi voor nog meer tips. 

Verkeer & Vervoer 3 aug. 2021 16:19

Amstelveen heeft een Diverging Diamond Interchange (DDI) en dat is even wennen

Amstelveen - Op de Keizer Karelweg nabij Stadshart Amstelveen is afgelopen weekend in recordtempo een speciaal en complex kruispunt aangelegd in verband met de werkzaamheden rond Rijksweg A9. Voor veel weggebruikers is het even wennen, maar de nieuwe (tijdelijke) Diverging Diamond Interchange (afgekort DDI) lijkt vooralsnog goed te werken.

112 3 aug. 2021 12:30

Bekende inbrekerstruc weer in opmars in Amstelveen: takjes tegen de deur

Amstelveen - Een bekende inbrekerstruc is weer in opmars in Amstelveen nu de vakantieperiode is aangebroken. Om erachter te komen of bewoners al dan niet op vakantie zijn, plaatsen inbrekers takjes tegen een deur. Als de takjes langere tijd op hun plaats blijven is het voor inbrekers vaak reden om toe te slaan.