Een van de Sint Maartenoptochten in Amstelveen vertrekt vanaf ontmoetingscentrum De Meent. [GoogleMaps]

Amstelveen viert Sint Maarten met meerdere optochten

Amstelveen – Sint Maarten staat weer voor de deur. In verband met de jaarlijkse feestdag staan er zondag in Amstelveen verschillende kinderoptochten op het programma.

Met Sint Maarten gaan de kinderen met een lampionnetje de deuren lang. Ze bellen aan, zingen een liedje en vinden het helemaal geweldig als ze vervolgens beloond worden met snoep.

Chocolademelk

Tijdens de jaarlijkse feestdag vinden er ook verschillende Sint Maartenoptochten plaats. Zo meldt Go-Kids op zijn website dat kinderen komende zondag vanaf 17.30 uur welkom zijn in buurtcentrum Villa Randwijck aan het Catharina van Clevepark.

De kinderen kunnen in Villa Randwijck genieten van warme chocolademelk en voor de ouders wordt er glühwein geserveerd. Vervolgens is er een Sint Maartenoptocht met de brassband Ritmo Percussion.

Snoepzakjes

Ook in Patrimonium in Amstelveen vindt er een Sint Maartenoptocht plaats. Kinderen kunnen om 18.45 uur verzamelen op het Vijverplein. De groep vertrekt om 19.00 uur vanaf Het Pluspunt.

In het Keizer Karelpark wordt er eveneens Sint Maarten gevierd. Kinderen verzamelen om 16.00 uur in de Buurtkamer aan de Lindenlaan om snoepzakjes te maken. Vervolgens gaan ze gezamenlijk snoep ophalen.  

Drumfanfare

In Middenhoven wordt zondag eveneens feest gevierd. Stichting Wami, De Meent en Middenhoven organiseren een optocht met begeleiding van de drumfanfare Mavileo. Kinderen kunnen voor deze optocht om 18.15 verzamelen bij buurtcentrum De Meent aan Orion 3. De optocht vertrekt om 18.30 uur richting Middenhof en duurt drie kwartier .


Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 20:00

Buitensporten enorm in opmars

Amstelveen - Heleen van Ketwich Verschuur heeft als directeur van AmstelveenSport, de organisatie die zich op meerdere vlakken inzet om Amstelveners gezond te laten bewegen, de afgelopen maanden voor nieuwe uitdagingen gestaan. Door de corona-crisis kwamen binnen no-time sportverenigingen, sportaccommodaties en scholen stil te liggen.

Amstelveen van voorheen gisteren 19:50

Amstelveen van voorheen (202)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 202 een foto van de Dorpsstraat in het Oude Dorp zoals deze er vroeger uitzag.

Politiek gisteren 11:55

Actief voor Amstelveen: Burgerparticipatie moet op de schop

Amstelveen - Na grote onvrede bij veel omwonenden rond de startnotitie Alleman Kwartier, het beeldkwaliteitsplan Oude Dorp en verkeerswijzigingen in Bovenkerk, is de lokale politiek partij Actief voor Amstelveen (AVA) helemaal klaar met het huidige participatiebeleid van de gemeente Amstelveen. De partij komt met een initiatiefvoorstel.

Politiek gisteren 11:39

BbA: 'Planprocessen gemeente niet meer van deze tijd'

Amstelveen - Oppositiepartij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) vindt de huidige planprocessen die gemeente Amstelveen hanteert niet meer van deze tijd. Dat laat de lokale partij weten in een persbericht, nadat afgelopen woensdag in de gemeenteraad vernieuwingsplannen in de wijken Bankras/Kostverloren (Allemanskwartier) en het Oude Dop (herinrichting) ondanks veel tegenstand uit de buurt toch akkoord kregen. 'Bewoners en omwonenden maar ook de raad worden keer op keer geconfronteerd met een ‘in beton gegoten’ startnotitie', stelt bbA.

Wonen gisteren 11:24

Allemansbelang: ‘Participatie wijkbewoners een gotspe’

Amstelveen – De Stichting Allemansbelang noemt het participatietraject waarin wijkbewoners zijn betrokken bij het nieuwbouwplan Allemanskwartier een gotspe. Dat meldt de woordvoerder van de stichting in een persbericht, nadat de gemeenteraad afgelopen woensdag met een minieme meerderheid akkoord ging met de startnotitie.

Advertorial Sport gisteren 10:00

GYM VAN TOEN: Bewegen was nog nooit zo leuk

Amstelveen - Trefbal, apenkooien, touwklimmen. Deze woorden nemen ons mee naar die gymzaal waar je als kind heerlijk kon spelen. ‘Het tovert een glimlach op het gezicht van veel mensen als je over de gymlessen van vroeger begint’, zegt Ewoud van Dulken. Hij is initiatiefnemer van GYM VAN TOEN en heeft als missie om deze jeugdherinneringen landelijk weer tot leven te brengen.