Amstelveen zoekt nieuwe kinderburgemeester

Amstelveen zoekt nieuwe kinderburgemeester Foto: Gemeente Amstelveen

Amstelveen - De gemeente Amstelveen gaat op zoek naar een nieuwe kinderraad. Vanuit deze raad zal ook de nieuwe kinderburgemeester gekozen moeten gaan worden.


- Lees verder onder deze advertentie -

De nieuwe kinderbaas van Amstelveen moet de huidige kinderburgemeester Jara Zurr gaan opvolgen. “Wij vinden de mening van kinderen belangrijk en dus hebben we sinds enkele jaren een kinderburgemeester en sinds vorig jaar een kinderraad”, zegt wethouder Frank Berkhout vandaag in een persbericht van de gemeente. “De leden van de kinderraad praten mee met de gemeente over onderwerpen die zij belangrijk vinden. Dit jaar was dat bijvoorbeeld armoede.”

Mening

Voor het schooljaar 2019-2020 is de gemeente op zoek naar kinderen die nu in groep 6 of 7 zitten en niet ouder zijn dan 12 jaar. Lid worden van de kinderraad is geschikt voor kinderen die mondig zijn, op willen komen voor de belangen van kinderen en een mening hebben over wat beter kan in de gemeente.

De kinderraad komt vier keer per jaar bij elkaar. De kinderburgemeester gaat met de burgemeester mee naar evenementen en houdt daar soms een korte toespraak. Alle kinderen uit de gemeente kunnen zich opgeven voor de kinderraad. Klik hier voor meer info.


Reacties