Gemeente Amstelveen

Amstelveen zoekt nieuwe kinderburgemeester

Amstelveen - De gemeente Amstelveen gaat op zoek naar een nieuwe kinderraad. Vanuit deze raad zal ook de nieuwe kinderburgemeester gekozen moeten gaan worden.

De nieuwe kinderbaas van Amstelveen moet de huidige kinderburgemeester Jara Zurr gaan opvolgen. “Wij vinden de mening van kinderen belangrijk en dus hebben we sinds enkele jaren een kinderburgemeester en sinds vorig jaar een kinderraad”, zegt wethouder Frank Berkhout vandaag in een persbericht van de gemeente. “De leden van de kinderraad praten mee met de gemeente over onderwerpen die zij belangrijk vinden. Dit jaar was dat bijvoorbeeld armoede.”

Mening

Voor het schooljaar 2019-2020 is de gemeente op zoek naar kinderen die nu in groep 6 of 7 zitten en niet ouder zijn dan 12 jaar. Lid worden van de kinderraad is geschikt voor kinderen die mondig zijn, op willen komen voor de belangen van kinderen en een mening hebben over wat beter kan in de gemeente.

De kinderraad komt vier keer per jaar bij elkaar. De kinderburgemeester gaat met de burgemeester mee naar evenementen en houdt daar soms een korte toespraak. Alle kinderen uit de gemeente kunnen zich opgeven voor de kinderraad. Klik hier voor meer info.


Meer nieuws

Politiek vandaag 13:10

Amstelveen moet vaart maken met opwekken van duurzame energie

Amstelveen –  Het is nog niet bijster goed gesteld met het opwekken van duurzame energie in Amstelveen. Om straks aan de doelstellingen voor 2030 te kunnen voldoen hebben oppositiepartijen CDA en Burgerbelangen Amstelveen (bbA) samen met coalitiepartij D66 de handen ineen geslagen om een versnelling van de lokale verduurzamingsopgave in gang te kunnen zetten.

Politiek vandaag 09:52

Veiligheidssubsidie werkt: geen inbraken meer door achterpadbeveiliging

Amstelveen – Gemeente Amstelveen draagt via een subsidieregeling financieel bij aan hang- en sluitwerk en kleine veiligheidsprojecten voor inwoners en bedrijven die hun objecten beter willen beveiligen. De regeling is aantoonbaar effectief, zo stelt raadslid Benjamin Smalhout (VVD) die tijdens de afgelopen raadsvergadering aandacht vroeg voor de subsidieregeling.

Verkeer & Vervoer gisteren 13:20

Woningen Oude Dorp en pastorie Annakerk tegen de vlakte voor verbreding A9

Amstelveen - Om ruimte te maken voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 Amstelveen worden diverse woningen in het Oude Dorp, maar ook de pastorie naast de Annakerk, binnen enkele maanden gesloopt. De panden staan op de plek waar straks de extra rijstroken komen en de overkapping Oude Dorp wordt gerealiseerd.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:13

Vernieuwd kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan gaat eind juli open

Amstelveen - Het vernieuwde kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan opent naar verwachting vrijdag 31 juli 2020. Vanaf juni moet het verkeer rekening houden met veel wisselende omleidingen en afsluitingen om het kruispunt definitief gereed te kunnen maken.

Algemeen gisteren 10:01

5 keer een check om het op je werk leuk (en vol) te houden

Brigitte Kaandorp zong ‘Ik heb een zwaa-aa-aar leven’. Als jij daar zaken in herkent als het gaat om je werkzame leven, wordt het tijd om veranderingen aan te brengen. Hier volgen vijf adviezen om weer fris en fruitig naar je werk te gaan.