De vier kunstwerken van Gubbels waaruit gekozen kan worden

Amstelveners mogen nieuw kunstwerk kiezen

Amstelveen -  De gemeente gaat één beeld van de beeldenroute 'ARTZUID Annex Amstelveen' aankopen om in Amstelveen te behouden. Inwoners van Amstelveen kunnen vanaf vandaag kiezen welk kunstwerk dat moet worden. Gekozen kan worden uit 4 beelden van de bekende kunstenaar Klaas Gubbels, die momenteel op de Bovenkerkerkade te bezichtigen zijn.

Stemmen kan via de website van gemeente Amstelveen: www.amstelveen.nl/klaasgubbels. Inwoners die hun stem uitbrengen op 1 van de 4 kunstwerken maken bovendien kans op mooie prijzen. 

KLIK HIER OM TE STEMMEN 

Na het invullen van postcode en huisnummer op de gemeentelijke website kan een keuze worden gemaakt. Kans maken op de prijzen kan door het achterlaten van een e-mailadres.

Kunstwerk komt in Westwijk

Het gekozen kunstwerk komt op de Burgemeester Wiegelweg in Westwijk. Deze wijk heeft de minste kunst per inwoner. Slechts 1 op 7.364. Dit is in vergelijking met bijvoorbeeld de wijk Groenelaan waar er 1 op de 981 staan erg weinig. Daarnaast ontving de gemeente verzoeken uit de buurt om de toegangsweg van de wijk te voorzien van kunst.

Inwoners betrekken

'Buitenkunst is van heel Amstelveen,' aldus wethouder Kunst en Cultuur Herbert Raat. 'Het staat in de buurt en is toegankelijk voor iedereen. Het is daarom belangrijk inwoners te betrekken bij kunst en cultuur. Ik hoop dat inwoners massaal gebruik maken van de mogelijkheid om te stemmen. Zodat we straks een door Amstelveen gekozen Klaas Gubbels in onze gemeente hebben staan.'

Voor inwoners zonder internet is er de mogelijkheid hun keuze per post kenbaar te maken. Het antwoordformulier is ook te vinden in de eerstvolgende edities van AmstelveenZ Magazine (7 juni) en het Amstelveens Nieuwsblad (12 juni). Meedoen kan t/m 10 juli.

De prijzen

Onder de inzendingen verloot de gemeente éénmaal een miniatuur van een kunstwerk en tien door Klaas Gubbels gesigneerde ARTZUID Annex Amstelveen catalogi. De beelden op de Bovenkerkerkade zijn nog tot 15 september 2019 te bewonderen tijdens de beeldenroute ARTZUID Annex Amstelveen.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.