Amstelveners mogen stemmen voor (nieuwe) locatie Der Bogen

Amstelveen - De gemeente Amstelveen roept Amstelveners op om te stemmen voor een nieuwe plek voor het kunstwerk Der Bogen, dat momenteel op het Stadsplein staat.

Veel Amstelveners hebben hebben een mening over Der Bogen op het Stadsplein. De gemeente laat de Amstelvener nu kiezen en roept iedereen op om te stemmen uit vier locaties. Er gaan stemmen op om het kunstwerk van Armando te verplaatsen naar een nieuwe plek waar het beter tot zijn recht komt, maar ook zijn er stemmen om het te behouden op de huidige plek. 

Stemmen

Stemmen kan via de volgende link: www.amstelveen.nl/onderzoek.

Toegangspoort van Amstelveen

De opdracht van de gemeente in 2013 was om een indrukwekkend kunstwerk te maken dat het Stadsplein aanzien zou geven. Armando kreeg de opdracht en maakte het grootste kunstwerk dat hij ooit voor de publieke ruimte heeft gemaakt. In de zomer van 2015 werd Der Bogen onthuld als ‘toegangspoort van het Stadshart’. Er ontstond direct discussie over het kunstwerk. Dat is deels natuurlijk de bedoeling van openbare kunst, maar draagt dit werk wel bij aan het draagvlak voor kunst en cultuur in Amstelveen?

Inwoner mag kiezen

Wethouder Herbert Raat (Kunst en Cultuur, VVD) vraagt de Amstelvener om zich uit te spreken over de toekomst van Der Bogen. “Wij leggen Amstelveners de vraag voor: Doet Der Bogen recht aan het Stadsplein én aan Armando? Laten we het kunstwerk staan in het Stadshart of is het tijd om een andere plek te zoeken waar het meer thuishoort? We hebben een tijdelijke adviescommissie Beeldende Kunst locaties laten aanwijzen waar Der Bogen goed tot zijn recht zou komen. Nu is het aan de inwoners om te kiezen.”

Vier opties

De commissie heeft twee bestaande en een toekomstige locatie in Amstelveen uitgekozen. Twee locaties in de Stadstuinen die in het kader van de ontwikkelingen in het Stadshart wordt heringericht, en een plek op de toekomstige overkapping van de A9 bij het Oude Dorp waarop een beeldentuin komt. De vierde optie is om het kunstwerk te behouden op het Stadsplein. Meerdere Amstelveners hebben ook geopperd om het kunstwerk op de huidige locatie in het groen te zetten, maar dit is niet mogelijk in verband met de vrijdagmarkt.

Fotobijschrift: Wethouder Herbert Raat en een deel van het culturele veld zijn vorige maand uitgenodigd door BV Amstelveen om te spreken over Der Bogen en de nieuwe Cultuuragenda 2020-2024.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 12:32

Koninklijke onderscheiding Renske Peters stichting Beschermers Amstelland

Amstelveen - Op 4 juni ontving Renske Peters uit handen van burgemeester Tjapko Poppens een koninklijke onderscheiding tijdens de opening van de 15e Amstellanddag op Wester-Amstel. Renske Peters kreeg dit lintje vanwege haar jaarlange, onvermoeibare inzet voor de bescherming van de natuur in het Amstelland. 

Kunst & Cultuur gisteren 11:00

Kaartverkoop Schouwburg Amstelveen vliegend van start

Amstelveen - Het nieuwe theaterprogramma van Schouwburg Amstelveen valt in de smaak bij het publiek. Op zaterdag 3 juni ging de voorverkoop voor het nieuwe seizoen vliegend van start. Vooral voor cabaret was de belangstelling groot, maar ook de rest van de programmering valt in goede aarde; met bijna 20.000 verkochte kaarten op de eerste dag van de verkoop spreekt het theater van een heel mooie start van de voorverkoop.