Amsterdamse bos

Amsterdam schroeft parkeertarief Amsterdamse bos fors op: eerste 3 uur gratis vervalt, ook zaterdag betalen

Amstelveen - De gemeente Amsterdam schroeft het parkeertarief op de parkeerplaats bij de hoofdentree van het Amsterdamse bos (aan de kop van de Bosbaan) verder op. Begin juli gaan de eerste drie uur gratis parkeren eraan en eveneens moet op zaterdag worden betaald.

Het nieuwe tarief wordt €2,80 per uur (0,28 cent per 6 minuten) en geldt van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 19.00 uur. Een hele dag parkeren gaat 28 euro kosten. Betaald parkeren geldt nu nog  alleen doordeweeks, waarbij de eerste drie uur gratis is, maar dat vervalt 3 juli. Vanaf dan moet elke minuut betaald worden en moet ook op zaterdagen de portemonnee worden getrokken.

Het Amsterdamse bos meldt dat in 2022 reeds een proef is gedaan om te testen wat de effecten zijn van het afschaffen van de eerste 3 uur gratis parkeren op deze parkeerplaats. Deze proef wees volgens Amsterdam uit dat het aantal geparkeerde auto’s op het parkeerterrein weliswaar afnam, maar er geen parkeeroverlast in het Bos of Amstelveense wijken optrad. 

Inkomsten komen ten goede aan bos

Amsterdam zegt dat de extra inkomsten uit de verhoging van het parkeertarief en verruiming van de parkeertijd ten goede komen aan het beheer en onderhoud van het Amsterdamse Bos. Borden bij de ingang van de parkeerplaats Hoofdentree kondigen de nieuwe tarieven en tijden aan. Ondernemers in de omgeving zijn geïnformeerd.

De huidige tarieven (die 3 juli vervallen voor de nieuwe) bedroegen  € 0,25 per 6 minuten (dagtarief 25 euro) met de eerste drie uur gratis van maandag tot en met vrijdag. De parkeerplaats telt een kleine 700 plaatsen.

Parkeren op de andere parkeerplaatsen in het Amsterdamse Bos blijft gratis. 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:11

Introductiecursus Latin & Ballroom bij Dansschool Mittelmeijer

Amstelveen - Altijd al eens danslessen willen volgen, maar heb je geen idee hoe te beginnen? Aanstaande vrijdag en zondag starten op dansschool Mittelmeijer beginnerslessen Latin & Ballroom. De cursus is geschikt voor alle leeftijden en de introductiecursus laat jou in vier lessen ontdekken of jouw hart ligt bij dansstijlen als Cha-cha-cha, Jive en Samba.

Politiek 26 sep. 2023 19:41

Actief voor Amstelveen in de bres voor bloemenstal op Stadshart die weg moet

Amstelveen - De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen zal tijdens de raadsvergadering van woensdag 27 september een motie indienen voor herijking van het huidige standplaatsenbeleid in Amstelveen. Dit naar aanleiding  van de bloemenstal van ondernemer Maikel Brand op Stadshart Amstelveen, die per 1 januari 2024 moet vertrekken.

Algemeen 26 sep. 2023 13:59

Gemeentelijke hulp bij verduurzamen van gebouwen met meerdere eigenaren

Amstelveen - Bij het verduurzamen van een appartementencomplex met gezamenlijke eigenaren komt veel kijken en elk complex is uniek. Daarom biedt de gemeente Amstelveen advies om Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) op weg te helpen. Wethouder Floor Gordon bracht recent een bezoek aan Bankrashof en de Emmakade waar twee VvE’s duurzaamheidsmaatregelen nemen.