Amsterdamse bos

Amsterdam schroeft parkeertarief Amsterdamse bos fors op: eerste 3 uur gratis vervalt, ook zaterdag betalen

Amstelveen - De gemeente Amsterdam schroeft het parkeertarief op de parkeerplaats bij de hoofdentree van het Amsterdamse bos (aan de kop van de Bosbaan) verder op. Begin juli gaan de eerste drie uur gratis parkeren eraan en eveneens moet op zaterdag worden betaald.

Het nieuwe tarief wordt €2,80 per uur (0,28 cent per 6 minuten) en geldt van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 19.00 uur. Een hele dag parkeren gaat 28 euro kosten. Betaald parkeren geldt nu nog  alleen doordeweeks, waarbij de eerste drie uur gratis is, maar dat vervalt 3 juli. Vanaf dan moet elke minuut betaald worden en moet ook op zaterdagen de portemonnee worden getrokken.

Het Amsterdamse bos meldt dat in 2022 reeds een proef is gedaan om te testen wat de effecten zijn van het afschaffen van de eerste 3 uur gratis parkeren op deze parkeerplaats. Deze proef wees volgens Amsterdam uit dat het aantal geparkeerde auto’s op het parkeerterrein weliswaar afnam, maar er geen parkeeroverlast in het Bos of Amstelveense wijken optrad. 

Inkomsten komen ten goede aan bos

Amsterdam zegt dat de extra inkomsten uit de verhoging van het parkeertarief en verruiming van de parkeertijd ten goede komen aan het beheer en onderhoud van het Amsterdamse Bos. Borden bij de ingang van de parkeerplaats Hoofdentree kondigen de nieuwe tarieven en tijden aan. Ondernemers in de omgeving zijn geïnformeerd.

De huidige tarieven (die 3 juli vervallen voor de nieuwe) bedroegen  € 0,25 per 6 minuten (dagtarief 25 euro) met de eerste drie uur gratis van maandag tot en met vrijdag. De parkeerplaats telt een kleine 700 plaatsen.

Parkeren op de andere parkeerplaatsen in het Amsterdamse Bos blijft gratis. 


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 13:54

Brug Ouderkerk zet teveel uit bij warmte: reparatie in avonden en nachten 22-26 juli

Amstelveen / Ouderkerk – Omdat het brugdek van Brug Ouderkerk bij warm weer te veel uitzet en dan klem komt te zitten bij het openen en sluiten, zal in de avonden en nachten van 22 tot 26 juli 2024 de ruimte tussen het brugdek en de stalen overgang aan het landhoofd (het rij-ijzer) worden vergroot.

Kunst & Cultuur gisteren 09:43

Achtste editie Jonas Ohlsson Summerschool in Museum Cobra

Amstelveen - Van maandag 22 tot en met vrijdag 26 juli vindt de achtste editie van de Jonas Ohlsson Summerschool plaats in Museum Cobra. Samen met de veelzijdige kunstenaar Jonas Ohlssonkun je je creativiteit ontdekken en je artistieke vaardigheden ontwikkelen. 

Algemeen gisteren 08:59

D66 & VVD willen tempo met realisatie Park Zuid

Amstelveen - D66 en VVD willen dat er voldoende groen is in elke wijk en er ook voldoende ruimte is voor parken. Er worden momenteel verkenningen gedaan naar de mogelijkheden voor een nieuw park in Amstelveen Zuid. D66 en VDD willen dat de verkenning snel wordt afgerond zodat dat de start van de aanleg voor 2030 plaats kan vinden.

Amstelveen van voorheen 14 jul. 2024 20:46

Amstelveen van voorheen (411)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 411 een oude prentbriefkaart van de Amsterdamseweg met rechts de Annakerk.