Bewoners Amstelveen Zuid gevraagd om groene ideeën

Amstelveen - Bewoners van de zuidelijke Amstelveense wijken Westwijk, Waardhuizen, Middenhoven, Bovenkerk en Buitengebied Zuid, inclusief Nes aan de Amstel, kunnen vanaf nu ideeën indienen om hun buurt een stukje groener te maken in de derde ronde van de campagne ‘Groen moet je Doen’.

Het gaat om kleinschalige initiatieven, zoals bijvoorbeeld een vlindertuin of een bloemenzee in plaats van een oud plantsoentje.

De gemeente selecteert ideeën van bewoners op basis van financiële haalbaarheid, uitvoerbaarheid en het verhogen van de groenbeleving in de buurt en voert de gekozen ideeën vervolgens uit.

Inmiddels zijn al diverse groene ideeën van twee eerdere rondes (in Amstelveen Noord-Oost en Zuid-Oost), in uitvoering. Nu is Amstelveen Zuid-West aan de beurt en na de zomer volgt nog een vierde ronde in Amstelveen Noord-West. In totaal is per ronde circa 25.000 euro beschikbaar gesteld om ideeën uit te voeren

Bij de actie 'Groen moet je doen!' gaat het om kleine verbeteringen en verfraaiing van het groen in de openbare ruimte. Woon jij in Westwijk, Waardhuizen, Middenhoven, Bovenkerk, Nes aan de Amstel of het Buitengebied Zuid, dan kan je een groen idee voor jouw wijk insturen via de gemeentelijke website denkmee.amstelveen.nl (klik hier).


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.