Jan van der Togt Museum

Blikken kunstwerken van Verschoor in Museumhuis Van der Togt

Amstelveen – In het Museumhuis van het Jan van der Togt Museum zijn van blik gemaakte kunstwerken te zien. De werken zijn gemaakt door de in het Museumhuis wonende Jan Verschoor, die een goede vriend was van de in 1995 overleden industrieel Jan ver Togt.

Wat begon met het tweepotige behanghaakje van messing gemaakt door Jan van der Togt op de zolder van zijn ouderlijk huis, vindt zijn vervolg op de bovenverdieping van de woning van Jan Verschoor in het Museumhuis. Aldaar maakt Jan Verschoor volgens een persberictht van Museum Jan van der Togt onder meer nieuwe objecten van messing en blik volgens een gemengde techniek met kralen.

Colablikjes

Verschoor bezocht ruim 22 jaar geleden het atelier van de in 1998 overleden Franse kunstenaar César Baldaccini, die naast grote beelden in brons ook objecten maakte van blik. Een mooi en zeer bekend kunstwerk is een werk gemaakt van colablikjes. Naast de werken van Jan Verschoor, die geïnspireerd raakte door Baldaccini, is het ‘cola kunstwerk’ ook te bewonderen in het Museumhuis.

Baldaccini maakte zijn objecten van blikjes terwijl Verschoor onder meer koektrommels gebruikt voor zijn objecten. Het Museumhuis toont behalve deze kunstwerken ook bronzen beelden en glassculpturen van de in Amstelveen wonende kunstenaar.

Verlengde

Het huis van Verschoor is een verlengde van Museum Jan van der Togt. De blikken kunstwerken kunnen tot en met 3 maart 2019 worden bekeken in het Museumhuis.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen gisteren 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport gisteren 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen 24 apr. 2024 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.