Kirsten Batavier van Salvedo Health Clinic

Blog: 'Zomer!? Maar ik was net zo gezond bezig..!'

AMSTELVEEN - Kirsten Batavier, Msc. werkt als (sport)diëtist bij Salvedo Health Clinic in Amstelveen. Ze blogt met regelmaat voor AmstelveenZ. Deze keer over de valkuilen van de zomerperiode.

Ken je dat? Je bent net goed bezig met je voeding. Elke dag ben je bewust van hoeveel en wat je eet. Je neemt vooral de gezonde dingen.

Zomer
Maar dan is daar toch de zomer, met alle feestjes, festivals, barbecues, verjaardagen, bruiloften, leuke uitjes en terrasjes.  Dat lijkt op een permanente valkuil tegenover gezonde voeding. Of is het juist een fijne zomeraangelegenheid met lekker gevarieerd eten?

Patroon aanpassen
Als je in de winter of lente met veranderingen en aanpassingen in je voeding bent gestart, dan is de zomer gewoon een nieuwe situatie om je oude patroon aan te passen. En dan bedoel ik natuurlijk je nieuwe gezonde voedingspatroon.

Flow
Het kan zijn dat je al lekker in die nieuwe flow zit en dat je voor je gevoel niet in staat bent om nieuwe uitdagingen aan te pakken. Met dat gevoel wordt het lastig om de zomer door te komen! Het blijft belangrijk om met een frisse blik naar nieuwe situaties te kunnen kijken.

Gezond
Op die manier kun je veel zomerse activiteiten zonder schuldgevoel doorkomen. Zoals: hoe kun je bewust en gezond barbecueën? Of hoe kom je op een gezonde manier een lange zomerse terrasavond door?

Alcohol
Een mooi voorbeeld om meer uitleg te geven over oude patronen doorbreken is alcohol. Vind je het lastig om alcohol te laten staan in gezellige situaties? Dan ben je zeker niet de enige.

Nee zeggen
Als je uit gewoonte altijd gezellig dat biertje of wijntje meedrinkt, dan kan het lastig zijn om ‘nee’ te zeggen. Maar waarom eigenlijk? Denk je dat je er dan niet meer bijhoort? Of is het onbeleefd om nee te zeggen? Allemaal redenen voor jezelf om jouw patroon niet te hoeven doorbreken.

Sta stil
Sta eens stil bij die redenen. Zo kun je het patroon herkennen en een nieuwe reden bedenken. Bijvoorbeeld: “dat 0% biertje is zo hip, die kan ik prima drinken”. Of: “ik ga minderen door tussendoor een cola light of spa rood te drinken”. Kleine stapjes, maar een prima doorstart naar nieuw gedrag.

Advies
Kom je er zelf niet uit om een nieuwe reden te bedenken? Ik help je graag verder. Kom gerust eens langs voor een adviesgesprek of voor begeleiding naar een gezonde leefstijl. Bel 020-7009343, of maak een afspraak via de website van Salvedo Health Clinic.

Kirsten Batavier

Voor meer informatie klik op het blokje 'Salvedo Health Clinic' onder dit artikel


Meer nieuws

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen gisteren 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport gisteren 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.