Pixabay.com

Boswachters intensiveren controles op honden in Amsterdamse bos

Amstelveen – De boswachters in het Amsterdamse bos houden tot en met april 2021 intensievere controles op het hondenbeleid: de boswachterij richt zich daarbij op het struinen en jagen van honden in bospercelen én het opruimen van hondenpoep door baasjes. 

Dat meldt de organisatie van het Amsterdamse bos op social media. De controles worden met name gehouden bij de ingangen van het Bos, omdat honden het meest poepen bij de start van het uitlaten. Ook zijn er extra kliko’s geplaatst waar de hondenpoep kan worden weggegooid.

'Positieve reacties' op stipactie

Volgens de bosorganisatie reageren bezoekers positief op de gesprekken die de boswachters met hondenbezitters voeren. Er worden overigens niet direct bonnen uitgeschreven, maar tegen bezoekers die eerder zijn aangesproken kunnen boetes worden opgelegd.

Het gaat om een zogenoemde stipactie, waar de boswachterij er elk jaar een aantal van houdt. Twee jaar geleden bijvoorbeeld werd op wildplukken gecontroleerd, vorig jaar op de voorschriften voor barbecueën en ook zijn er stipacties geweest tegen illegale hondenuitlaatcentrales.

Er wordt dan intensiever gecontroleerd op de naleving van de huisregels of de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Per jaar zijn er meestal 2 of 3 stipacties, die overigens niet altijd van tevoren worden aangekondigd.

Hondenlosloopgebieden steeds meer aan banden

Er is de laatste tijd veel te doen over het hondenbeleid in het Amsterdamse bos, nadat het loslopen van honden in het bos ter discussie werd gesteld in het nieuwe Bosplan. 

De afgelopen jaren zijn de losloopgebieden in het Amsterdamse bos al beetje bij beetje meer aan banden gelegd: zo werden seizoensverboden verlengd en werden in 2016 nieuwe seizoensverboden ingesteld bij het Kersenbloesempark en de Speelweides.

Ook De Oeverlanden bij de Amstelveense Poel werd al tot geheel verboden gebied verlaard voor honden en sinds vorig jaar is  ook een rondje Amstelveense poel over het wandelpad met een loslopende hond nog maar gedeeltleijk toegestaan, vanwege een hondenlosloopverbod op het poelpad tussen de Urbanuskerk en restaurant Colijn.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.