Het inhijsen van de brugdelen [Beeld: Paul Koole]

Brug Ouderkerk-Amstelveen: de stand van zaken

Ouderkerk / Amstelveen - Met het inhijsen van nieuwe brugdelen is de afgelopen dagen weer een belangrijke stap gezet in de voltooing van de nieuwe verbinding tussen Amstelveen en Ouderkerk over rivier de Amstel.  Er worden twee nieuwe bruggen aangelegd en met de eerste nieuwe brug (aan de noordzijde) schiet het inmiddels flink op. Wat staat er nog te gebeuren?

De aanleg van de nieuwe noordelijke brug zal  dit voorjaar gereed zijn. De 20 meter lange en 10 meter brede val van de noordelijke brug werden gisteren ingehesen (foto: Paul Koole), maar daarmee is het nog niet helemaal gedaan.

Noordelijke brug: gereed april 2022

Deze maand zal ook nog een trafo-huisje aan  Hoger Einde-Zuid worden geplaatst en tot in februari wordt  metselwerk uitgevoerd bij het wegdek en bij de technische ruimte van de nieuwe noordelijke brug. In maart 2022 volgen nog enkele afrondende werkzaamheden en naar verwachting is de nieuwe Noorderlijke brug dan echt gereed in april. Het verkeer kan dan van deze nieuw brug gebruik maken.

Zo komt de noordelijke brug eruit te zien:

input_brugOuderkerk_provincie_nh.jpg
Impressietekening nieuwe noordelijke brug met benoeming brugindeling (Provincie NH)

Zuidelijke brug: gereed in maart 2023

Maar vervolgens moet natuurlijk nog de nieuwe zuidelijke brug worden gebouwd. Daarvoor moet eerst de bestaande brug gesloopt worden: die sloop start dus zodra de nieuw noordelijke brug gereed is, in april 2022.

De bouw van de zuidelijke brug en de aanleg van aansluitende wegen en fietspaden zal vervolgens plaatsvinden tussen mei 2022 en maart 2023.

brug_ouderkerk_provincie_nh_imp.png
Impressie van eindresultaat (Provincie NH)

Als de twee nieuwe bruggen gereed zijn, heeft de nieuwe noordelijke brug over de Amstel 1 rijbaan richting Amstelveen voor het gemotoriseerde verkeer. Ook de fietsers gaan, in beide richtingen, over deze brug. De nieuwe zuidelijke brug in de richting Amsterdam heeft ook 1 rijbaan voor het gemotoriseerde verkeer en een rijbaan voor linksaf richting Hoger Einde-Noord. Ook de voetgangers gaan over de zuidelijke brug. Fietsers en voetgangers kruisen de N522 ongelijkvloers onder de brug door. 

Alle informatie over het project is terug te vinden op de website van provincie Noord-Holland.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 21:34

Amstelveen van voorheen (311)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 311, precies 6 jaar na de start van deze rubriek, een ansichtkaart van een plek die altijd veel positieve herinneringen oproept bij Amstelveners: Plein 60.