De brug tussen Amstelveen en Ouderkerk [Beeld: Provincie NH, Aerovista Luchtfotografie BV]

Brug tussen Amstelveen en Ouderkerk gaat nacht op slot; weekend vol werkzaamheden op N522

Amstelveen / Ouderkerk - Dit weekeinde is er veel hinder rond de brug tussen Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel. In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 september 2021 wordt de provinciale weg N522 ter hoogte van de brug volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. 

In deze nacht wordt het asfalt aan beide kanten van de brug hersteld.  Ook de aansluiting tussen Hoger Einde-Zuid in Ouderkerk en de N522 zal afgesloten zijn. Lokaal verkeer wordt ter plaatse met gele bewegwijzering omgeleid. Doorgaand verkeer wordt via de Rijkswegen A2 en A9 omgeleid. De afsluiting duurt van zaterdagavond 21.30 uur tot en met zondagmorgen 19 september 06.00 uur. 

Ook geen bussen, wel fiets- en voetgangers

De brug is in de bewuste nacht ook afgesloten voor bussen. Er worden tijdens de nachtafsluiting daarom shuttlebussen ingezet tussen Amsterdam Zuid-Oost en de tijdelijke halte Jacob van Ruisdaelweg. Fiets- en voetgangersverkeer via de brug blijft wel mogelijk.

Vanaf vrijdag 18.00 uur 1 rijstrook per rijrichting

Vanaf vanavond 18.00 uur (vrijdagavond 17 september) vangen ook de (asfalt-)werkzaamheden aan op de Oranjebaan (N522) vanaf de brug tot aan de Amstelslag.  Verkeer wordt (buiten de genoemde nachtafsluiting) dan wel langs het werk geleid zodat er zowel voor de richting Amstelveen als de richting Amsterdam één rijstrook per rijrichting beschikbaar blijft. De werkzaamheden duren tot en met maandagochtend 20 september (06.00 uur).

Meer werk verricht

Deze week werd al in de avonden en nachten aan het asfalt gewerkt bij de kruising van de Oranjebaan (N522) en de Amstelslag. Ook is  begonnen met de aanleg het nieuwe fietspad aan langs de Oranjebaan. Het huidige fietspad is daardoor vanaf de Brug Ouderkerk tot aan de kruising met de Amstelslag afgesloten. Brom- en fietsverkeer wordt nog tot 20 september omgeleid via Amstelzijde, weg langs Amstelparking en kruising Amstelslag.

Brug Ouderkerk

De werkzaamheden maken deel uit van de vernieuwing van de Brug Ouderkerk. De provincie Noord-Holland vernieuwt de brug over de Amstel in de N522 tussen Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel en vervangt deze door twee nieuwe bruggen. De noordelijke brug krijgt een rijstrook voor verkeer richting Amstelveen, de zuidelijke brug krijgt een rijstrook voor het verkeer naar Amsterdam en een rijstrook voor afslaand verkeer naar het Hoger Einde-Noord. Tegelijkertijd met het werk aan de brug vinden er aanpassingen plaats aan de aansluitende wegen en fietspaden. Hierdoor moet de verkeersveiligheid rondom de brug verbeteren en het verkeer op de provinciale weg N522 beter door gaan stromen.

Medio 2023

De vernieuwing van de Brug Ouderkerk is een samenwerkingsverband van de provincie Noord-Holland met de gemeenten Amstelveen en Ouder-Amstel en de Vervoerregio Amsterdam. De werkzaamheden worden door de aannemer Bouwcombinatie brug Ouderkerk uitgevoerd en zijn halverwege 2023 afgerond.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:21

Amstelveen van voorheen (270)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 270 een foto van het Augustinuspark, die we kregen toegestuurd door Bert van den Broek van Hubo Lambertus van den Broek. 

Algemeen 23 okt. 2021 13:02

Energiebesparen: Amstelveen zet vol in op Klimaatweek

Amstelveen - Gemeente Amstelveen doet ook dit jaar doet mee aan de Nationale Klimaatweek, die loopt van 27 oktober tot en met 5 november 2021. Tijdens deze Klimaatweek attendeert gemeente Amstelveen inwoners extra op diverse duurzame  acties en helpt het inwoners op weg om energie te besparen.

112 22 okt. 2021 19:46

Brandweer blust keukenbrand aan Kringloop

Amstelveen - De brandweer is vrijdagavond uitgerukt naar Kringloop in de wijk Groenelaan naar aanleiding van een keukenbrand in een bungalow.