Tjapko Poppens aan het werk

Burgemeester en wethouders steken handen uit de mouwen met NLdoet

Amstelveen - Vrijdag 15 en zaterdag 16 maart staat Amstelveen weer in het teken van NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Burgemeester Tjapko Poppens en wethouders Frank Berkhout en Marijn van Ballegooijen steken de handen uit de mouwen.

'Vrijwilligerswerk is het hele jaar door belangrijk. Gelukkig hebben we in Amstelveen veel enthousiaste vrijwilligers. NLdoet is bij uitstek het moment om zelf te ervaren hoe leuk vrijwilligerswerk is,' zegt Poppens.

Burgemeester Poppens helpt vrijdag 15 maart in buurtcentrum De Meent. Wethouder Van Ballegooijen is die dag aanwezig in ‘t Huis aan de Poel bij het spelletjes spelen met bewoners. Wethouder Berkhout helpt zaterdag 16 maart bij de klusdag van Scouting Hedera.

'Doe ook mee'

NLdoet wordt georganiseerd door het Oranjefonds samen met maatschappelijke organisaties. Het doel is te laten zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. 'Daarnaast geeft het ook enorm veel voldoening', zegt Poppens. 'Vrijwilligers doen ertoe. Ik roep de Amstelveners op zich in te schrijven voor een activiteit. Laten we samen de schouders eronder zetten en Amstelveen een nog mooiere plek maken.'

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de site www.nldoet.nl door Amstelveen in te vullen. Dan verschijnt er een overzicht van wat er te doen is en waar.


Meer nieuws

Algemeen 26 apr. 2024 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.