Capaciteitsvergroting diverse Amstelveense wegen snel van start

AMSTELVEEN – Om voorbereid te zijn op de toekomstige langdurige afsluitingen van de op- en afritten van Rijksweg A9  wordt volgende maand gestart met de capaciteitsvergroting van diverse lokale wegen.

Op- en afritten van de A9 nabij de Keizer Karelweg worden vanaf circa 2021 respectievelijk 2 en 4 jaar afgesloten (zie hier en hier) in verband met de aanleg (verbreding en verdieping) van de nieuwe A9 dwars door Amstelveen.

Aan de slag

De gemeente gaat in opdracht van Rijkswaterstaat eind maart al aan de slag met het vergroten van de capaciteit van de omliggende wegen, startend met de Laan Langerhuize. Het gaat in totaal om 5 deelprojecten die gefaseerd worden uitgevoerd.

Werkzaamheden 2018

Het eerste deelproject betreft dus de aanpassing van de Laan van Langerhuize in de periode 26 maart tot en met 24 april. Het tweede deelproject betreft de verbreding van de Oranjebaan in de periode september – oktober en in het derde project wordt de Keizer Karelweg en rotonde Groen van Prinstererlaan vernieuwd.

Werkzaamheden 2019

Begin volgend jaar (2019) wordt het kruispunt Burgemeester Boersweg-Oranjebaan aangepakt en later in 2019 volgt de verbreding van het viaduct Ouderkerkerlaan (bij het Texaco-tankstation). Dit laatste deelproject is een gezamenlijk project van de gemeente, Vervoerregio en Rijkswaterstaat. Hiervoor heeft de raad een gemeentelijke bijdrage beschikbaar gesteld van € 0,5 miljoen. De totale projectomvang bedraagt circa € 10 miljoen euro, waarvoor in het voorjaar 2018 een investeringsbesluit aan de raad zal worden voorgelegd.

Verkeershinder

Bij de werkzaamheden wordt zo goed mogelijk rekening gehouden met het beperken van verkeershinder, zo wordt gemeld in een gemeentelijke raadsnieuwsbrief.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.