Cinema Amstelveen

Cinema Amstelveen donderdag 13 augustus weer van start

Amstelveen - Cinema Amstelveen opent donderdag 13 augustus 2020 weer de deuren. Op de agenda van komende week staat een zevental films. Vooraf online reserveren is verplicht.  

Cinema Amstelveen laat maximaal 30 bezoekers per voorstelling toe in de filmzaal en ziet toe op de RIVM-coronamaatregelen voor een veilig en vertrouwd bezoek (zie hier). Ook in de grote zaal worden films vertoond, hier kunnen maximaal 70 bezoekers terecht per voorstelling.

Voor volwassenen staan op de dinsdag-, zaterdag- en zondagmiddag matineevertoningen gepland.

Film: Alles is zoals het heeft moeten zijn

In 'Alles is zoals het heeft moeten zijn' biecht Peter meteen na de geboorte van hun eerste kind aan Iris op dat hij dit kind nooit heeft gewild en binnenkort met zijn nieuwe liefde naar Afrika vertrekt.
De Ladies Night op donderdag 13 augustus 19.30 uur van deze filmvertoning in de filmzaal  is inmiddels uitverkocht. Voor de voorstelling van 20.00 uur (in de grote zaal) zijn er nog enkele kaarten beschikbaar.

Film: Hope Gap

Grace (Annette Bening) en Edward (Bill Nighy) wonen in een klein dorp bij de klif van Hope Gap en zijn 29 jaar getrouwd. Als hun zoon Jamie (Josh O’Conner) een weekend komt logeren vertelt zijn vader hem dat hij van plan is om nog dezelfde dag zijn moeder te verlaten.

Flim: The Kingmaker, Imelda Marcos

Ontluisterend portret door Lauren Greenfield (The Queen of Versailles) van de bejaarde presidentsweduwe Imelda Marcos. Na het leegroven van de Filipijnen tijdens de Marcos-dictatuur (1965-1986) doet zij via haar zoon vrolijk opnieuw een gooi naar de macht.

Film: Fahim

Elfjarig schaaktalent Fahim Mohammad (Ahmed) vlucht met zijn vader van Bangladesh naar Frankrijk, waar hij een beroemde schaakmeester hoopt te ontmoeten. De man in kwestie (Depardieu) blijkt een brompot die een middelmatig schaakklasje leidt in Parijs. Gebaseerd op het boek Un roi clandestin, dat Fahim Mohammad schreef met zijn schaakleraar Xavier Parmentier.

Film: Der Fall Collini

Berlijn, 2001. De jonge, onervaren pro-deoadvocaat Caspar Leinen (Elyas M’Barek) krijgt een sensationele zaak toegewezen: hij kan de vermeende moordenaar van een succesvolle zakenman gaan verdedigen. Er zijn echter twee complicaties: het slachtoffer blijkt een oude bekende van Leinen, en verdachte Fabrizio Collini (cultacteur Franco Nero) blijft hardnekkig zwijgen. Gebaseerd op de bestseller van Ferdinand von Schirach.

Jeugdflim: Engel

Op een dag vindt Engel een prachtig zilveren klokje op straat, waarna alles wat ze wenst ook echt uitkomt. Engel wordt ineens enorm populair, maar of haar nieuwe leven haar ook echt gelukkig maakt?

Jeugdfilm: De Piraten van Hiernaast

Het saaie kustplaatsje Zandwijk aan Zee wordt op stelten gezet door de komst van de zwaardvechtende en rum-drinkende piratenfamilie Donderbus. Terwijl de suffe buurtbewoners de waakhaai en huis-octopus maar niets vinden, sluit de elfjarige Michiel, ondanks hun verschillen, vriendschap met de stoere piratenjongen Billy.

Het complete filmaanbod van Cinema Amstelveen inclusief aanvangstijden is te zien op op www.cinemaamstelveen.nl


Meer nieuws

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen gisteren 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.