Drukte aan Orion bij het uitgaan van de scholen

Circa 21 miljoen euro voor vernieuwing scholencomplex Orion

Amstelveen - De gemeente Amstelveen heeft plannen voor nieuwbouw van drie basisscholen aan Orion in de wijk Middenhoven: De Cirkel, de Pioniers en de Willem Alexanderschool moeten allen een nieuw onderkomen krijgen.

De schoolgebouwen zijn verouderd en te klein. De nieuwbouw, met aanpassingen aan het naastgelegen buurtcentrum (De Meent) en sportzalen, vraagt volgens een persbericht van de gemeente om een investering van naar schatting 21 miljoen euro.

Meer duidelijkheid in najaar

Het is de verwachting dat in het najaar de plannen voor de scholen een concreter karakter krijgen. Op dat moment kijkt de gemeente samen met de buurt naar de plannen, mogelijkheden in het gebied en de planning.

De gemeenteraad moet eerst haar goedkeuring geven voor een investering van 21 miljoen euro. Daarna kunnen de voorbereidingen starten en is nieuwbouw uiterlijk in 2026 gereed.

De Pioniers naar overzijde 

De gemeente heeft in opdracht van de gemeenteraad laten onderzoeken wat de wensen zijn en wat er kan op de huidige locatie. Daaruit blijkt dat het terugkeren van De Cirkel en de Willem-Alexanderschool op het huidige terrein en het verplaatsen van de Pioniers naar de overzijde van de Orion, het meest wenselijk is.

Frank Berkhout, wethouder onderwijs (D66): 'Een fijne eigentijdse school is zo belangrijk om goed les te krijgen en te geven. De plannen voor scholen aan de Orion voldoen daar ruim aan. Tegelijkertijd is er rekening gehouden met een verbetering van het haal – en brengverkeer. Zodat de doorstroming in de wijk en de veiligheid voor bewoners verbetert.'

Floor Gordon, wethouder ruimtelijke ordening: 'We kijken breder naar het gebied dan de drie basisscholen. Wij zien mogelijkheden om de verkeersveiligheid te verbeteren, meer groen te realiseren op de schoolpleinen en in het gebied, extra parkeerruimte, zorgwoningen en/of woningen. Daarover willen we in het najaar bewoners raadplegen.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 10:13

Hinder door afgesloten A9 Amstelveen

Amstelveen - Lokaal en regionaal verkeer ondervindt dit weekeinde hinder van de afsluiting van Rijksweg A9 door Amstelveen.

Sport vandaag 10:00

Nieuwe manager zwembad: Menno Valk staat in de startblokken

Amstelveen - Kortere wachtlijsten voor de zwemles, meer aqua activiteiten, nieuwbouwplannen. De nieuwe manager van zwembad De Meerkamp, Menno Valk, staat te popelen om het avontuur aan te gaan. De gedreven manager heeft zijn sporen verdiend in de wereld van zwembaden exploitatie. Maar ook in het water is de Almeerder ervaren en heeft jarenlang op hoog niveau waterpolo gedaan. Kortom, hoogste tijd voor een kennismaking.

Horeca gisteren 19:00

Stadshart Horeca Hits (2): Speciaalbier, cocktails & fingerfood van Bar Dixie - Beer & Kitchen

Amstelveen - Nu de horeca weer open is belicht AmstelveenZ.nl in samenwerking met Shopping Centre Stadshart Amstelveen de komende periode in de rubriek Stadshart Horeca Hits diverse bestsellers en gewilde gerechten uit de horecazaken in en rond het Stadshart. In deze tweede aflevering: speciaalbier & cocktails in combinatie met fingerfood van Bar Dixie – Beer & Kitchen.