Platform C aan het Stadsplein

Corona-crisis zet voortbestaan Platform C op het spel; extra injectie van 270.000 euro

Amstelveen - Door de coronamaatregelen is Platform C, het samenwerkingsverband tussen de Muziek en Dansschool, Volksuniversiteit Amstelland en de Kunstuitleen Amstelveen, financieel in nog zwaarder weer terechtgekomen. Om de continuïteit van de organisatie te waarborgen en het aanbod coronabestendig te maken, is het College van B en W bereid een garantiesubsidie te verstrekken van 270.000 euro.

Platform C bevindt zich sinds 2019 in een financieel lastige situatie. Daarom heeft de gemeente begin dit jaar onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren naar de financiële weerbaarheid van de instelling en of het aanbod aansluit bij de inwoners. Hierop heeft de gemeenteraad op 1 juli 2020 al een extra subsidie van 350.000 euro toegekend, maar hierbij waren de negatieve gevolgen door de coronacrisis niet meegenomen. 

Al het mogelijke gedaan

Platform C heeft, zo stelt de gemeente, vanaf de sluiting op 16 maart 2020 tot nu toe al het mogelijke gedaan om zo veel mogelijk activiteiten online doorgang te laten vinden. Voor klassikale lessen en cursussen was dat uiteraard niet mogelijk. Ook werden landelijke regelingen optimaal benut om de schade te beperken.

Door de coronacrisis is de instelling geconfronteerd met de beperkingen van de huidige bedrijfsvoering op het gebied van IT, administratie, marketing en het gebouw. Platform C vraagt de gemeente om een subsidie voor het ontstane exploitatieverlies als gevolg van corona én voor noodzakelijke investeringen om voortaan coronabestendig te kunnen aanbieden.

College hecht aan voortbestaan Pltaform C

“De subsidieaanvraag van Platform C past binnen het streven van de gemeente om een zo breed mogelijk cultureel aanbod te behouden, om coronaschade te verzachten en om organisaties coronabestendig te maken”, zegt wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur, VVD). “We hechten waarde aan het voortbestaan van Platform C. Cultuuronderwijs is belangrijk voor de creativiteit en ontwikkeling van onze kinderen.”

De gemeenteraad moet uiteindelijk beslissen over de garantiesubsidie van 270.000 euro.


Meer nieuws

Kunst & Cultuur vandaag 08:00

Open Ateliers Amstelveen 2020

Op 3 en 4 oktober openen kunstenaars hun deuren voor liefhebbers van schilderijen, beelden, fotografie, glaskunst, keramiek, lithografie en sieraden. Er is voor elk wat wils. Open Ateliers 2020 is dé manier om kennis te maken met kunst en de persoon erachter. Maar liefst 60 kunstenaars tonen hun werk. Het woord is aan Sunny Neeter en Corry Zwart. Beide kunstenaar én organisator van deze prachtige route langs diverse ateliers.

Corona Amstelveen gisteren 14:17

Dit zijn de nieuwste RIVM-coronacijfers in Amstelveen

Amstelveen - Uit de meest actuele corona-update van het RIVM (29-9-2020) blijkt dat het aantal positief geteste personen in Amstelveen opnieuw fors is opgelopen. Ook het aantal ziekenhuisopnames en overleden personen steeg. 

Algemeen gisteren 11:57

Sterke groei zonnepanelen in Amstelveen

Amstelveen – Huishoudens en bedrijven in Amstelveen produceren de afgelopen jaren steeds meer zonnestroom. Het totale vermogen van zonnepanelen op woningen in Amstelveen is sinds 2018 gestegen met 84 procent en het Amstelveense bedrijfsleven wekte 99 procent meer zonnestroom op dan in 2018.