Leidsters FaceTimen met de kinderen thuis.
Advertorial Gezondheid & welzijn

De Kinderkorf biedt 24/7 noodopvang

Amstelveen - Op dit moment werkt iedereen thuis, behalve als je een vitaal beroep hebt. Voor deze ouders of verzorgers geldt dat ze gebruik mogen maken van de ‘noodopvang’ als de kinderen geen klachten hebben zoals koorts, hoesten of verkoudheid.

De (nood)opvang is beschikbaar voor alle kinderen van wie 1 van de ouders werkt in een cruciale beroepsgroep, dus ook voor ouders die normaal geen gebruik maken van kinderopvang. De (nood)opvang is ook voor deze ouders gratis.

24-uurs noodopvang
Wanneer ouders of verzorgers door de aard van hun werkzaamheden noodopvang nodig hebben op andere tijdstippen of in het weekend, dan is er 24-uurs noodopvang. In Amstelveen is kinderdagverblijf de Kinderkorf aangewezen als locatie voor 24-uursopvang. Zij zijn als enige gecertificeerd om als nachtopvang te fungeren en zijn open voor kinderen van 0-4 jaar en 4-12 jaar.

Kinderdagverblijf de Kinderkorf nachtopvang.JPG
Kinderdagverblijf de Kinderkorf nachtopvang

Gecertificeerd
Directeur van de Kinderkorf, Marleen Wardenaar, vertelt trots waarom zij zijn uitgekozen. ‘Wij voldoen aan alle voorwaarden die daarvoor gelden en daarom heeft Gemeente Amstelveen ons verzocht om dit op ons te nemen. Eén van de belangrijkste voorwaarden is dat je bij de GGD inspecties in de zogenaamde groene zone zit. Dit betekent dat je als kinderdagverblijf geheel voldoet aan alle strenge eisen die er gesteld worden om goede kinderopvang te bieden.’

Met het hele team werken zij er dagelijks aan om kinderen een veilige, liefdevolle en uitdagende plek aan te bieden waar zij zich thuis voelen. ‘Dankzij de inzet van onze betrokken, getalenteerde, toegewijde en zorgzame collega’s zitten wij al jaren in de groene zone’, legt Marleen uit.

Aanpassingen
Afgelopen weekend is de Kinderkorf gestart met de eerste keer nachtopvang. ‘Er zijn eenpersoonsbedden in de slaapkamers geplaatst die het Holiday Inn hotel van Amsterdam aan ons ter beschikking heeft gesteld. Er is er een videodeurbel gemonteerd om ook ’s nachts de veiligheid te waarborgen en daarnaast surveilleert de politie vaker aan de Amsterdamseweg.’

‘Met de opvang die wij bieden, en nu dus ook ’s nachts, kunnen de zorgmedewerkers en alle andere mensen in de vitale sectoren, hun werk blijven doen.’ Marleen is trots op haar team en vindt haar pedagogische medewerkers goud waard.

Als u door uw werk ook gebruik wilt of moet maken van 24-uursopvang voor uw kind(eren), neem dan contact op met kinderdagverblijf de Kinderkorf via telefoonnummer: 020-647 71 98.

Kinderdagverblijf de Kinderkorf.jpg


Meer nieuws

Sport vandaag 10:00

Triatleet Wouter Schuit Nederlands kampioen in zijn leeftijdscategorie

Amstelveen - Op vijftienjarige leeftijd vertrekt Wouter (22) met zijn gezin naar Amerika. Hier begint hij met atletiek, en met name het sprinten op de 800 en 1000 meter blijkt favoriet. Eenmaal terug in Nederland zet hij het hardlopen voort bij AV Startbaan. Als hij zijn enkel verzwikt, gaat hij zwemmen en wielrennen om bezig te blijven. Dit gaat zo goed, dat hij alle drie de sporten beoefent en de triathlon ontdekt. Vorige maand liep Wouter zijn eerste NK in de leeftijdscategorie 20-24 jaar. Hij wordt 1e en eindigt als 6e van alle deelnemers. Zijn volgende doel? ‘Eerst het WK in oktober en dan toewerken naar de Olympische Spelen in Los Angeles in 2028.’

Algemeen gisteren 10:00

Kimberley Klaver: van actrice naar auteur

Amstelveen - De in Amstelveen geboren Kimberley Klaver (38) was lange tijd als actrice te zien in tv-series als SpangaS, Voetbalvrouwen en Vechtersvrouwen, had rollen in de Nederlandse films Verliefd op Ibiza en F*ck de Liefde 2 en was een tijd te horen als radio-dj bij Qmusic. Inmiddels is ze auteur: in 2022 kwam Zuid moeders breken niet uit, een boek dat in de Bestsellerlijst belandde. Vorige maand verscheen deel 2, Zuid moeders hebben geen geheimen. Ook dit boek werd direct een bestseller. 

Algemeen gisteren 08:21

Burgemeester en wethouder Economische Zaken op bedrijventour in Amstelveen

Amstelveen - Op 9 juli 2024 waren burgemeester Tjapko Poppens en wethouder Economische Zaken Adam Elzakalai weer op bedrijventour in Amstelveen. De tour ging dit keer langs twee bedrijven in de zakelijke dienstverlening: BDO Nederland aan de Krijgsman en het ABN AMRO Datacenter.

Kunst & Cultuur 12 jul. 2024 14:43

Tweede Kunstprijs van de Raad uitgereikt aan jong talent

Amstelveen - In Museum JAN is gisteravond voor de tweede keer de Amstelveense Kunstprijs van de Raad uitgereikt. De prijs is een initiatief van de gemeenteraad en geeft jong veelbelovend talent de kans zich te laten zien en verder te ontwikkelen. De winnende kunstenaar dit jaar is Inka Hilsenbek, eindexamenkandidaat van de Gerrit Rietveld Academie.

Algemeen 12 jul. 2024 13:25

College waarschuwt ouders brugklassers voor gevaar fatbikes

Amstelveen - Het college van burgemeester en wethouders stuurt deze week een brief aan de ouders/verzorgers van scholieren die na de zomervakantie voor het eerst naar een middelbare school in Amstelveen gaan. Zij waarschuwt hierin voor het gevaar van snelle e-bikes en fatbikes in het verkeer.

Algemeen 12 jul. 2024 11:53

Nieuwe theatermakers nemen De Landing Uilenstede over tijdens zomer

Amstelveen - Theaterbroedplaats De Landing is een artistieke huiskamer voor zowel nieuwe makers als gevestigde artiesten. In aanloop naar de verbouwing die deze zomer plaatsvindt, geeft De Landing de sleutels tijdelijk uit handen aan jonge theatermakers om hun nieuwe voorstelling een kickstart te kunnen geven.