Gemeente Amstelveen

Diverse parkeerautomaten weg uit Stadshart

Amstelveen – Gemeente Amstelveen gaat vijf parkeerautomaten in de omgeving van Stadshart Amstelveen verplaatsen naar andere betaald parkeergebieden.

Uit onderzoek is gebleken dat de betreffende parkeerautomaten, die in het zogenaamde schriktariefgebied staan waar een tarief van 16 euro geldt voor maximaal vier uur parkeren, minimaal worden gebruikt.

Vijf parkeerautomaten

Het gaat om parkeerautomaten aan de mr. G. Groen van Prinstererlaan/hoek Carel Fabritiuslaan (ook wel aangeduid als Strada 62), Lelyplantsoen (Strada 61), hoek Keizer Karelweg/hoek Heemraadschapslaan (Strada 54), Graaf Aelbrechtlaan/hoek Ruyslaan (Strada 37) en Runmoolen (Strada 38). De automaten worden in de week van 6 augustus weggehaald.

Nog 28 over

Uit het onderzoek blijkt dat bezoekers van het winkelcentrum weinig gebruik maken van deze parkeermogelijkheid en omwonenden hun bezoek nauwelijks via de parkeerautomaat aanmelden. Na verplaatsing staan er nog 28 parkeerautomaten in en rond het Stadshart.

Direct omwonenden

Voor direct omwonenden die gewend zijn hun bezoek via de parkeerautomaat aan te melden kan het betekenen dat de loopafstand naar de eerst beschikbare parkeerautomaat langer wordt. De gemeente biedt daarom twee alternatieven voor het aanmelden van bezoek: digitaal via de website parkeren.amstelveen.nl en via telefoon (020) 771 15 38.

0,5 transacties per dag

Volgens wethouder Parkeren Floor Gordon (D66) bleken de betreffende parkeerautomaten rond het Stadshart gemiddeld slechts 0,5 transacties per dag te hebben. 'De kosten wegen dan niet op tegen het gebruik. We zetten deze automaten nu elders in.’


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.