Drukte op lokale wegen door afsluitingen Beneluxbaan

Drukte op lokale wegen door afsluitingen Beneluxbaan

Amstelveen - Door gedeeltelijke afsluitingen van de Beneluxbaan is zaterdagmiddag sprake van flinke drukte op diverse lokale wegen in Amstelveen. Op delen van de Sportlaan en de Van der Hooplaan loopt autoverkeer vast.  


- Lees verder onder deze advertentie -

Autoverkeer wordt van de Beneluxbaan namelijk omgeleid, omdat onder andere het spoor in het kruisingsvlak Gondel/Beneluxbaan (richting het noorden) dit weekeinde wordt vernieuwd.Deze afsluiting geldt tot maandagochtend 7.00 uur.

Ook vanaf de Beneluxbaan richting het zuiden is het niet mogelijk om linksaf te slaan naar Gondel. Vanaf Gondel is het niet mogelijk linksaf te slaan de Beneluxbaan op. En ook het doorgaand verkeer op de Beneluxbaan richting het noorden wordt ter plaatse omgeleid.

Dit weekeinde vinden er nog veel meer werkzaamheden plaats rond de Amstelveenlijn. Daardoor  is er ook hinder voor autoverkeer langs halte Oranjebaan. Aan beide zijden van de Beneluxbaan is een rijstrook afgezet vanwege de sloop van de oude halte. De zuidelijke onderdoorgang bij de Oranjebaan is ook afgesloten. Door het kappen van bomenkap geldt op de Beneluxbaan tussen haltes Sportlaan en Onderuit (in de richting van Amsterdam) ook een tijdelijke rijstrookafzetting 

Dit weekeinde rijdt er ook geen tram 5 tussen Station Zuid en Amstelveen Stadshart. Reizigers zijn aangewezen op Pendelbus 45. Hoofdaannemer VITAL werkt die weekend non-stop door aan het project Amstelveenlijn. 

Foto: lange rijen op de Sportlaan zaterdagmiddag in de richting van het kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan


Reacties