Een Museumtram in het Oude Dorp van Amstelveen [Archief AmstelveenZ]

Duizenden tekenen petitie voor behoud historische trams

Amstelveen – Omdat gemeente Amsterdam woningbouw heeft gepland op het terrein waar de stichting Elektrische Museumtramlijn haar trams stalt, dreigen de museumtrams uit het straatbeeld te verdwijnen en dus ook Amstelveen-Bovenkerk niet meer aan te doen.

Enige tijd geleden werd al een online petitie gestart voor het behoud van de historische trams, waar inmiddels duizenden steunbetuigingen zijn binnengekomen. De Amsterdamse Stadszender AT5 besteedde vandaag een item aan het verdwijnen van de historische trams.

De petitie tekenen kan HIER

De museumtramlijn rijdt al jaren op zondagen ook  door Amstelveen-Bovenkerk. Omdat in Amsterdam momenteel aan de verbreding van de onderdoorgang van de A10 wordt gewerkt - de trams kunnen er niet doorheen  -  rijden de trams sinds 1 april een ingekorte route. 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.