Eerste woningen nieuwbouwproject Olympiade opgeleverd

Amstelveen - De eerste bewoners van koopwoningen van het nieuwbouwproject Olympiade aan de Startbaan hebben vandaag (13 maart 2024) hun sleutels gekregen. Wethouder Floor Gordon (ruimtelijke ordening) was bij het heuglijke moment aanwezig en overhandigde de sleutels aan de familie Den Hartog.

Deze Amstelveense familie wist een duurzaam appartement te bemachtigen in het gebouw 'Grenoble' en zijn dolgelukkig. Zij laten een huurwoning aan de Van der Hooplaan achter.

Na een tussenstap in een eengezinswoning in Aalsmeer koos de famile Den Hartog bewust weer voor Amstelveen en een levensloopbestendige woning. Hun appartement is 72 m2 groot, heeft 2 slaapkamers en is gekocht voor 395.000 euro VON.

Huurwoningen

De toewijzing van de huurwoningen van het project Olympiade wordt binnenkort bekend gemaakt. Deze woningen zijn met voorrang bestemd voor starters (30%) en doorstromers uit een sociale huurwoning uit Amstelveen (10%) en mensen met een beroep in zorg, onderwijs of veiligheid (30%). Een groot deel van de woningen kent een huurprijs van 1059 euro.

Foto: Mark Weemen


Meer nieuws

Algemeen 26 apr. 2024 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen 26 apr. 2024 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.