Ex-directeur NoordZuidlijn aan de slag voor Amstelveen

Ex-directeur NoordZuidlijn aan de slag voor Amstelveen Foto: Gemeente Amstelveen

Amstelveen – Hoite Detmar gaat werken voor de gemeente Amstelveen. De voormalige directeur van de NoordZuidlaan wordt een aantal uren per week strategisch adviseur bereikbaarheid.


- Lees verder onder deze advertentie -

Detmar krijgt de taak om te zorgen voor een goede afstemming zodat alles met betrekking tot de bereikbaarheid van Amstelveen is ondergebracht in één projectorganisatie. Met het aantrekken van de strategisch adviseur hoopt de gemeente de regie te kunnen voeren op de bereikbaarheid van Amstelveen. Onlangs gaf Hoite Detmar een presentatie aan de wethouders Herbert Raat en Rob Ellermeijer en verschillende ambtenaren over de werkwijze van de NoordZuidlijn.

Belangrijk

Er zijn binnen de gemeentelijke organisatie meerdere afdelingen betrokken bij projecten en werkzaamheden in de openbare ruimte. Voor bewoners, bedrijven, ondernemers en weggebruikers is het onderscheid tussen wie nu waar precies mee aan de slag is niet van belang. Maar het is ondertussen wel belangrijk dat projecten, werkzaamheden en de communicatie daarover goed op elkaar worden afgestemd. Het is de bedoeling dat Detmar zich daarmee bezig gaat houden.

“We zijn trots dat Hoite Detmar naar Amstelveen komt”, zegt gemeentesecretaris Bert Winthorst vandaag in een persbericht van de gemeente. “De bereikbaarheid van Amstelveen is nu en in de komende jaren een belangrijk thema. Met name als het gaat om de werkzaamheden en bijbehorende omleidingen in verband met de Amstelveenlijn en de A9. Zijn rol is belangrijk om goede regie te voeren en een goede positie te kunnen innemen in de regio.”

Eindverantwoordelijk

Hoite Detmar was van 2016 tot begin 2019 als projectdirecteur eindverantwoordelijk voor de aanleg en ingebruikname van de NoordZuidlijn. Daarvoor was hij onder andere directeur Omgeving en Reizigers van de NoordZuidlijn en directeur projecten bij de dienst Metro en Tram.

Namens de gemeente Amsterdam werkt hij momenteel aan een verkenning naar het doortrekken van de NoordZuidlijn naar Schiphol en Hoofddorp en kijkt hij naar een metroverbinding tussen de Isolatorweg en Centraal Station via Haven-Stad. Tevens is hij namens Amsterdam medeopdrachtgever voor de Zuidasdok.


Reacties