Davey Photography, Rob Franken

Fietstunnel De Meent gaat maanden dicht

Amstelveen – De fiets- en voetgangerstunnel bij De Meent (Orion) gaat van 11 maart 2019 tot naar verwachtingen medio juli 2019 dicht.

De tunnel, die onder tramhalte De Meent doorgaat, is een van de belangrijkste fietsverbindingen tussen de wijken Middenhoven en Waardhuizen in Amstelveen Zuid.

De tunnel wordt langdurig afgesloten in verband met werkzaamheden aan de nieuwe Amstelveenlijn. De bovenliggende halte wordt volledig vernieuwd voor de komst van de Amsteltram eind 2020, de tram die de huidige sneltram 51 gaat vervangen (de huidige sneltram stopt 3 maart 2019 met rijden).

De nieuwe halte wordt straks de belangrijkste halte voor de wijken Waardhuizen en Middenhoven, omdat haltes Gondel en Marne in Amstelveen Zuid volledig komen te vervallen.

De gemeente laat desgevraagd weten dat fietsers tijdens de afsluiting van de tunnel worden omgeleid via de rotonde bij Praam, de Dr. Willem Dreesweg en Gondel. De gemeente meldt dat omwonenden binnenkort worden geïnformeerd over de afsluiting en de omleiding. 'De brief is onderweg naar de drukker’, zo meldt een woordvoerder. Bij de halte staat al met gele waarschuwingsborden aangegeven dat de tunnel 11 maart dicht gaat.

Door alle werkzaamheden in Amstelveen worden fietsers behoorlijk getroffen door fietspad-afsluitingen.


Meer nieuws

Winkels vandaag 15:26

Massaal in de rij voor mini-Zwijntje: razendsnel uitverkocht

Amstelveen - Bij de receptie van winkelcentrum Stadshart Amstelveen in het Binnenhof vormde zich vanmiddag een lange rij nadat een gelimiteerde oplage van een mini-versie van het populaire Amstelveense beeld Het Zwijntje in de verkoop ging.

Winkels vandaag 14:08

Olcay Gulsen in zee met De Kapper in het Oude Dorp

Amstelveen - De bekende tv-personality en ondernemer Olcay Gulsen was gisteren bij De Kapper in het Oude Dorp van Amstelveen: De Kapper is partner geworden van Olcay Gulsen Beauty.

Winkels vandaag 09:37

Verkoopstart van mini-versie Zwijntje

Amstelveen - [Update: Het beeldje is inmiddels uitverkocht: er komt nog 1 verkoopmoment op woensdag 15 juli] De door Stadshart Amstelveen geproduceerde mini-versie van het geliefde Amstelveense beeld Het Zwijntje gaat vandaag vanaf 12.30 uur in de verkoop bij de receptie van het winkelcentrum in het Binnenhof.