Fietstunnel De Meent gaat maanden dicht

Fietstunnel De Meent gaat maanden dicht Foto: Davey Photography, Rob Franken

Amstelveen – De fiets- en voetgangerstunnel bij De Meent (Orion) gaat van 11 maart 2019 tot naar verwachtingen medio juli 2019 dicht.


- Lees verder onder deze advertentie -

De tunnel, die onder tramhalte De Meent doorgaat, is een van de belangrijkste fietsverbindingen tussen de wijken Middenhoven en Waardhuizen in Amstelveen Zuid.

De tunnel wordt langdurig afgesloten in verband met werkzaamheden aan de nieuwe Amstelveenlijn. De bovenliggende halte wordt volledig vernieuwd voor de komst van de Amsteltram eind 2020, de tram die de huidige sneltram 51 gaat vervangen (de huidige sneltram stopt 3 maart 2019 met rijden).

De nieuwe halte wordt straks de belangrijkste halte voor de wijken Waardhuizen en Middenhoven, omdat haltes Gondel en Marne in Amstelveen Zuid volledig komen te vervallen.

De gemeente laat desgevraagd weten dat fietsers tijdens de afsluiting van de tunnel worden omgeleid via de rotonde bij Praam, de Dr. Willem Dreesweg en Gondel. De gemeente meldt dat omwonenden binnenkort worden geïnformeerd over de afsluiting en de omleiding. 'De brief is onderweg naar de drukker’, zo meldt een woordvoerder. Bij de halte staat al met gele waarschuwingsborden aangegeven dat de tunnel 11 maart dicht gaat.

Door alle werkzaamheden in Amstelveen worden fietsers behoorlijk getroffen door fietspad-afsluitingen.


Reacties