Een van de twee flitspalen op de N231 bij de kruising met de N201

Flitspalen op ‘horrorkruising’ N201-N231 gaan vrijdag 7 mei aan

Amstelveen/Aalsmeer - De twee nieuwe flitspalen op de kruising van de Legmeerdijk (N231) in Amstelveen en Burgemeester Brouwerweg (N201) in Aalsmeer gaan vrijdag 7 mei 2021 aan. Vanaf die datum worden bestuurders die te hard en/of door rood rijden bekeurd.

Dat meldt het Openbaar Ministerie. De nieuwe flitspalen waren al geplaatst en zijn in de afgelopen periode getest. De flitspalen zijn neergezet omdat op de bewuste kruising de afgelopen jaren diverse (ernstige) ongevallen hebben plaatsgevonden, mede veroorzaakt door het negeren van rood licht door bestuurders.

De flitspalen zullen de komende drie jaar blijven staan; daarna wordt gekeken of de verkeerssituatie verbeterd is en beoordeelt het Openbaar Ministerie na overleg met de politie en de provincie, of handhaving met de flitspalen langer noodzakelijk is.

Trajectcontrole N201

Sinds eind 2020 is op een deel van de N201 ook al een trajectcontrolesysteem actief. Deze eindigt ongeveer 200 meter voor de kruising met de N231. Deze maatregel heeft een positief effect op de snelheid, ook bij het naderen van de kruising, zo meldt het OM.

De flitspalen bij de 'horrorkruising' zijn nodig om de veiligheid op de kruising verder te verbeteren. De flitspalen staan 24 uur per dag aan en overtredingen worden direct doorgestuurd naar het CJIB. Het is volgens het OM bewezen dat een flitspaal een positief effect heeft op het rijgedrag en bijdraagt aan de verkeersveiligheid.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 17:08

Reminder: morgen zijn de flitspalen actief op kruising N201/N231

Amstelveen - Met het gegeven dat twee nieuwe flitspalen op de kruising N201/N231 tussen Amstelveen en Aalsmeer op vrijdag 7 mei 2021 actief worden, attendeert het regionale verkeershandhavingsteam van de politie weggebruikers er nog maar eens op goed op de snelheid en op de kleur van het verkeerslicht te letten.

112 gisteren 14:54

Forse toename van binnenbranden in Amstelveen

Amstelveen - Het aantal binnenbranden waarbij de brandweer in Amstelveen in actie moest komen, is vorig jaar ten opzichte van een jaar eerder behoorlijk gestegen. In 'coronajaar' 2020 rukte de brandweer liefst 38 keer uit voor een binnenbrand.

Algemeen gisteren 11:56

Bevrijdingsvuurloop Amstelveen mogelijk nieuwe traditie

Amstelveen - Om het bevrijdingsvuur in deze bijzondere tijd brandend te houden organiseerde Stichting Amstelveen Oranje gisteren in samenwerking met Amstelveen Sport en AV Startbaan een (sterk aangepaste) Bevrijdingsvuurloop.

Politiek gisteren 11:30

D66 Amstelveen: wachttijd in het AZC maximaal benutten voor inburgering

Amstelveen - Asielzoekers met een verblijfsvergunning (statushouders) moeten zoveel als mogelijk op het AZC al starten met inburgeringstrajecten, in plaats van pas als zij in Amstelveen wonen. Dit heeft D66 Amstelveen met unanieme steun van de gemeenteraad verankerd in het Amstelveens inburgeringsbeleid. 

Algemeen gisteren 10:13

Verhalenwedstrijd Begraafplaats Zorgvlied: ‘Vol Liefde’

Amstelveen - In het kader van het Weekend van de Begraafplaats van vrijdag 28 tot en met en zondag 30 mei 2021 organiseert de Amstelveense begraafplaats Zorgvlied een verhalenwedstrijd onder de noemer 'Vol Liefde'.