Souvenirs de France

Foodtruck Festival in Franse sferen op Stadsplein

Amstelveen - Op het Stadsplein in Stadshart Amstelveen vindt op zondag 22 september 2019 de vierde editie plaats van het Franse Dag Foodtruck Festival Amstelveen.

De toegang tot het evenement is gratis en bezoekers kunnen genieten van diverse Franse rollende keukens. Er zijn heerlijke authentieke Franse hapjes te koop in  een typisch Franse ambiance met gezellige bistrotafeltjes

Er is entertainment voor jong en oud. Dit jaar is er weer een kleine Franse markt, waar naast Franse delicatessen diverse andere handgemaakte producten  gekocht kunnen worden voor thuis. Daarnaast zijn er diverse ouderwetse spellen te doen voor kinderen en volwassenen zoals bootje varen, jeu de boules, sjoelen, schminken, springkussen en kegelen. Het Franse chanson ontbreekt natuurlijk ook niet tijdens deze dag.  

Een 6-tal Citroën HY-bussen bieden een bijzonder assortiment Franse delicatessen: denk aan crêpes, knoflookworst, spareribs, droge worst, kazen, oesters en diverse tapas. Deze producten worden vers, op ambachtelijke wijze en met liefde gemaakt door meer dan 40 verschillende Franse families.

Het Franse Dag Foodtruck Festival Amsteveen wordt gehouden op het Stadsplein in Amstelveen (in het Stadshart) en gaat open om 11.00 uur en sluit om 20.00 uur. 


Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 19:49

Proef Vietnam in nieuwe delicatessenzaak MayVy

Amstelveen - Het Kostverlorenhof is alweer enige tijd een parel rijker: MayVy. Een kleurrijke winkel met heerlijke producten uit Vietnam en Zuid-Oost Azië. Eigenaresse Willow Le vertelt waarom ze haar carrière als data specialist in de E-commerce stopzette om haar passie te volgen: lekker eten! Als Vietnamese is eten onderdeel van haar levensstijl. En juist dat wil ze het Amstelveense publiek laten proeven.

Wonen gisteren 16:31

1700 woningen in Amstelveen hebben geen bewoner (of stiekem toch wel)

Amstelveen - In onderzoek naar mogelijk criminele praktijken in leegstaande Amstelveense panden is gebleken dat er begin september dit jaar 1700 woningen bekend waren bij de gemeente waar langer dan 6 maanden niemand stond ingeschreven volgens de Basisregistratie Personen (BRP).