Fotowedstrijd: Jouw foto van Amstelveen als ansichtkaart

Amstelveen - Amstelveen staat, ondanks dat het een verstedelijkte gemeente is, ook bekend om het vele natuurschoon en het groen: het bos, de parken, de lanen: ze zijn vaak een dankbaar onderwerp voor fotografen, of dat nu met de professionele camera is of met de smartphone. AmstelveenZ houdt deze zomer in samenwerking met beleefamstelveen.nl een ansichtkaarten-foto wedstrijd: van de 5 beste foto’s worden ansichtkaarten gemaakt, die straks in een setje verkrijgbaar zullen zijn op diverse verkooppunten.

Natuurfoto’s, maar ook kiekjes van straatgezichten, beeldende kunst in de buitenruimte of belangrijke plekken in de gemeente, zijn van harte welkom: eigenlijk zoeken we foto’s die Amstelveen markeren, net als op oude ansichtkaarten, waarop meer dan eens de tekst ‘Groeten uit Amstelveen’ stond vermeld.

Dus maak jij (of heb jij) een schitterende foto gemaakt in Amstelveen? Stuur deze in en wellicht wordt jouw foto straks een ansichtkaart.

Natuur
Nu heeft Amstelveen natuurlijk prachtige plekken waar je foto’s kan maken. De Poel en de omliggende oeverlanden bijvoorbeeld zijn waarschijnlijk de meest gefotografeerde delen van Amstelveen. Maar we hebben natuurlijk ook geluk dat het Amsterdamse Bos grotendeels op Amstelveens grondgebied ligt. En wel eens in een van de schitterende Rijksmonumentale parken (Jac. P. Thijsse, De Braak of het Broersepark) geweest? Ook de buitengebieden bij rivier de Amstel of de Bovenkerkpolder herbergen meer dan genoeg fotografische schoonheid.

Straatgezichten
Ben je minder van natuur? Ook foto’s van Amstelveense straatgezichten zijn natuurlijk van harte welkom. Het Oude Dorp met diverse historische gebouwen, of misschien wel de veel nieuwere architectuur van Westwijk of het Stadshart. Of misschien wel Rijksweg A9? Alle foto’s zijn natuurlijk welkom. Wil je foto’s insturen waar personen op staan, vraag dan uitdrukkelijk toestemming aan de betreffende persoon om problemen te voorkomen.

Fotobewerking
Foto-bewerking is natuurlijk niemand vreemd, met alle eenvoudig beschikbare filters en programma’s van tegenwoordig. De fotojury van AmstelveenZ doet niet heel moeilijk over een filtertje of een kleurbewerking van je foto en we houden best van creativiteit, maar het moet wel een beetje binnen proporties blijven. Toevoegen van extra elementen aan het origineel is niet de bedoeling van deze wedstrijd.

Insturen tot 15 augustus 2020
Foto’s insturen kan tot 15 augustus 2020. Daarna maken we 5 winnaars bekend: de 5 winnende beelden worden afgedrukt als echte authentieke ansichtkaart met de tekst ‘Groeten uit Amstelveen’ die in een setje zijn te verkrijgen. Op de achterzijde van de ansichtkaart wordt uiteraard de naam van de maker geplaatst.

Als je een foto instuurt, ga je akkoord met de voorwaarden die aan de actie zijn verbonden. Deze voorwaarden zijn in volledigheid hier te vinden. Zo moet de foto natuurlijk in Amstelveen gemaakt zijn en bovendien echt van jou zijn. Ook geef je toestemming dat AmstelveenZ de foto rechtenvrij mag gebruiken voor publicatiedoeleinden, zowel print (magazine) als online (inclusief social media).

Insturen doe je zo

  1. Per e-mail: Heb je een mooie foto gemaakt in Amstelveen die je wilt insturen? Dan ontvangen we je foto graag per e-mail actie@amstelveenz.nl o.v.v. AmstelveenZ Fotowedstrijd. Natuurlijk het liefst in een goede kwaliteit. En fijn als je aangeeft wanneer en waar in Amstelveen de foto is gemaakt.
  2. Social Media: Je kan je foto ook plaatsen op social media en daarbij AmstelveenZ vermelden. Gebruik je Instagram of Twitter zet dan simpelweg #amstelveenz of @amstelveenz en #ansichtkaart bij je foto. Je kunt je foto natuurlijk ook insturen via de Facebookpagina van AmstelveenZ.
  3. Classic: Je mag je foto natuurlijk ook per post aanleveren, voor fotografen die nog van een echte klassieke afdruk houden. Stuur je foto dan per post naar:
    AmstelveenZ
    Postbus 36
    1180 AA Amstelveen
    o.v.v. Fotowedstrijd.

Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.