Gemeente Amstelveen

Gebak voor Amstelveense leraren op Dag van de Leerplicht

Amstelveen – Het was afgelopen donderdag de Dag van de Leerplicht. In verband hiermee hebben alle leraren in Amstelveen een gebakje gekregen.

Op de Dag van de Leerplicht hebben de wethouders Frank Berkhout uit Amstelveen en Ria Zijlstra uit Uithoorn ook de Praktijkschool Uithoorn bezocht. Tijdens dit bezoek spraken de wethouders met leraren en leerlingen en volgden ze lessen beeldende vorming en bouwtechniek.

Ontwikkeling

Op de Dag van de Leerplicht wordt landelijk het recht op onderwijs en ontwikkeling van kinderen en jongeren in Nederland gevierd. Ook in Amstelveen wordt hier aandacht aan besteed. Met het uitdelen van gebak aan alle leraren wil de gemeente haar waardering uitspreken voor de goede samenwerking met de scholen. En daarnaast werd de Praktijkschool Uithoorn bezocht door de twee wethouders.

“Ik bezoek alle scholen en vind het heel interessant om ook deze vorm van onderwijs te zien én te ondergaan”, zegt Berkhout in een persbericht van de gemeente Amstelveen. “Alle kinderen hebben recht op goed onderwijs, op hun eigen niveau. Voor iedereen moet een passende opleiding zijn en daarin vervult de Praktijkschool Uithoorn, ook voor Amstelveen, een belangrijke rol.”

Aandacht

“De leerlingen op de praktijkschool hebben net even wat meer aandacht nodig dan veel van hun leeftijdsgenoten”, vult Zijlstra aan. “Op deze school krijgen ze de persoonlijke aandacht die ze verdienen én nodig hebben zodat ze goed voorbereid zijn op hun verdere toekomst. Iedereen verdient het om op hun eigen niveau en tempo onderwijs te krijgen en ik ben er dan ook blij om dat we een praktijkschool in Uithoorn hebben.”

,,Goed ook om hier sámen met mijn Uithoornse collega-wethouder te zijn”, vervolgt Berkhout. “In de Amstelland-regio trekken we op gebied van onderwijs samen op. Zo investeren we gezamenlijk in het vergroten van kansen voor jongeren in een kwetsbare positie op het behalen van een startkwalificatie of een baan. Ook monitoren we schoolverzuim en vroegtijdig schoolverlaten. Niet alleen met leerplichtambtenaren, maar ook met jobcoaches die de kinderen begeleiden naar passende trajecten en banen.”

Praktijkschool

Op een praktijkschool krijgen leerlingen die vanwege uiteenlopende oorzaken te maken hebben met leerproblemen of een achterstand tot de arbeidsmarkt les. Ze kunnen na afronding van de opleiding doorstromen naar een MBO-opleiding of begeleid worden in een soepele overgang van school naar werk. In Amstelveen is geen praktijkschool waardoor een deel van de Amstelveense kinderen naar deze school gaat.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.

Kunst & Cultuur gisteren 12:05

Corona-crisis in Amstelveen: Rondje Cultuur

Amstelveen - De kunst & cultuursector wordt ook in Amstelveen keihard geraakt door de coronacrisis. In een Rondje Cultuur met verantwoordelijk wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur, VVD) wordt inzicht gegeven in de effecten van de coronamaatregelen op diverse instellingen en individuele kunstenaars. 

Columns 23 mei 2020 19:30

Column Geertje Visser: #BLIJFBINNEN

Amstelveen - Geertje Visser schrijft maandelijks columns voor AmstelveenZ Magazine. Ze heeft een man en drie zonen, woont en werkt in Amstelveen. In de mei-editie een stukje over thuiswerken in combinatie met thuisonderwijs.