Wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur, VVD)

Groot onderzoek naar aanbod en wensen Kunst & Cultuur: wat mist er in Amstelveen?

Amstelveen – Zevenduizend willekeurig geselecteerde Amstelveners krijgen van het gemeentebestuur een brief met het verzoek een (digitale) vragenlijst in te vullen over het lokale culturele aanbod in Amstelveen en of dat aanbod aansluit op de wensen van inwoners.

Met het grote kunst & cultuur-onderzoek, dat niet eerder op deze schaal plaatsvond, wil het gemeentebestuur het culturele en kunstzinnige aanbod nog beter afstemmen op de behoefte van Amstelveners. Het onderzoek wordt ook gebruikt voor de de uitwerking van de langetermijnvisie kunst en cultuur van gemeente Amstelveen en ook de culturele instellingen nemen het onderzoek mee in hun toekomstplannen.

90.000 ambassadeurs

Wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur, VVD) vindt het van groot belang dat de culturele instellingen een goede band hebben met inwoners, jong én oud. 'Het belangrijkste is dat instellingen weten wat de wensen en behoeften zijn. Als dit nog beter op elkaar aansluit, vergroot dit de belangstelling in de lokale kunst en cultuur én het vergroot de lokale verbondenheid. Als wij ervoor kunnen zorgen dat Amstelveners de lokale kunst en cultuur in hun hart sluiten, dan hebben we ruim 90.000 ambassadeurs voor onze stad', aldus Raat.

Cultuuronderzoek

Met de onderzoeksenquête wil de gemeente niet alleen weten welk aanbod er nog mist, maar ook beter inzicht krijgen in wat Amstelveners aan kunst en cultuur doen en waar en waarom zij dat doen. De vragenlijst is opgedeeld in vier thema’s: het ervaren van kunst en cultuur in de stad, het zelf cultureel of creatief bezig zijn, kunst en cultuur thuis en op school, en persoonlijke achtergrondvragen. De culturele instellingen hebben gezamenlijk aan het onderzoek gewerkt.

Januari 2021

Voor het onderzoek zijn volgens de gemeente geheel willekeurig 7000 Amstelveners van 18 jaar en ouder geselecteerd uit het bevolkingsregister. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de afdeling Afdeling Onderzoek, Informatie en Statistiek(OIS) van de gemeente Amsterdam. De eerste resultaten van de enquête worden in januari 2021 verwacht.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 20:37

Amstelveen van voorheen (223)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 223 weer eens een fraaie ansichtkaart van Plein 1960, genomen in de richting van de Rembrandtweg.

112 gisteren 17:07

Jonge straatrover gepakt dankzij hulp buurtbewoner; mes gevonden

Amstelveen - De politie heeft zondag aan het einde van de middag mede dankzij een alerte buurtbewoner een verdachte van een straatroof gearresteerd in Amstelveen Zuid. De politie vond ook een mes dat de verdachte had weggegooid op een schoolplein aan Orion. 

Algemeen 28 nov. 2020 11:06

Kinderen betuigen spijt na brandje in papiercontainer

Amstelveen - In de wijk Middenhoven moest de brandweer er gistermiddag aan te pas komen om een brandje in een papiercontainer te blussen. De brand was onststaan doordat kinderen klein vuurwerk in de klep hadden gegooid.

Advertorial Verkeer & Vervoer 28 nov. 2020 09:00

Elektrisch, hybride of waterstof? Hyundai heeft het

Amstelveen - Stil en schoon vervoer. Beter voor het milieu. Geen uitstoot. Hyundai zet vaart achter het elektrisch rijden in Nederland. Zij is het enige automerk dat keuze biedt uit alle denkbare elektrische aandrijflijnen: volledig elektrisch, hybride, plug-in hybride en waterstof. Welke duurzame mobiele oplossing je zoekt; Hyundai heeft het. Nu en in de toekomst! Nieuwsgierig? Kom de modellen bekijken bij Goldcar in Amstelveen.