AmstelveenZ

Grootschalige werkzaamheden op komst; Lijn 5 twee weekeinden uit roulatie

Amstelveen - In verband met de vernieuwing van de Amstelveenlijn staat weer een serie ingrijpende werkzaamheden op stapel. Lijn 5 wordt daarvoor twee weekeinden, waaronder het volledige Paasweekeinde, uit de roulatie gehaald. Ook automobilisten, fietsers en omwonenden gaan extra hinder ondervinden.

Het gaat om het weekeinde van zaterdag 13 & zondag 14 april en het volledige Paasweekeinde: zaterdag 20, zondag 21 en maandag 22 april. 

Dag & nacht

Hoofdaannemer VITAL gaat deze periode non stop (dus ook 's nachts) doorwerken bij de haltes Kronenburg, Zonnestein en het Stadshart. Voor zowel automobilisten als fietsers worden in de periode diverse wegen afgesloten en gelden omleidingen.

Geluidsoverlast

Ook wordt in deze periode gewaarschuwd voor langdurige geluidsoverlast in de omgeving van Kronenburg, Zonnestein, Amstelveen Centrum, Ouderkerkerlaan en Gondel-Turfschip (bij laatstgenoemd gebied ligt het opslagterrein).

Hinder 13, 14  & 20, 21, 22 april OV-reizigers

Reizigers van Lijn 5 zijn in Amstelveen aangewezen op pendelbus 45. Tramlijn 5 rijdt wel in Amsterdam (tot Station Zuid).

Hinder 13 & 14 april voor autoverkeer:

Op de Beneluxbaan richting het zuiden is slechts 1 rijstrook beschikbaar over een lengte van circa 150 meter en geldt er een snelheidsbeperking van 30km/u. Voor autoverkeer vanaf de Handelsweg richting het zuiden is de opstelstrook ingekort voor rechts afslaand verkeer.

Hinder 13 & 14 april voor fietsverkeer:

Het fietspad ten zuiden van de Handelsweg is afgesloten, fietsers worden omgeleid via de fietstunnel naar de andere zijde van de Beneluxbaan. Ook wordt het fietspad ten westen van de Beneluxbaan afgesloten, fietsers worden omgeleid over de van Heuven Goedhartlaan.

Hinder 20, 21 & 22 april (Paasweekeinde) voor autoverkeer:

Voor wegverkeer is de volledige Handelsweg (tussen de van Heuven Goedhartlaan en de Beneluxbaan) en de Beneluxbaan in zuidelijke richting (tussen de afrit Oranjebaan en de toerit bij Ouderkerkerlaan) afgesloten. Autoverkeer naar het zuiden van Amstelveen wordt omgeleid vanaf de Beneluxbaan via de Oranjebaan, Burgermeester Boersweg en Groenelaan. Autoverkeer vanuit het Stadshart richting de Beneluxbaan wordt omgeleid via de van Heuven Goedhartlaan, de Meander en Keerpuntweg.
Het Stadshart blijft bereikbaar via de Mr. G. Groen van Prinsterenlaan en de van Heuven Goedhartlaan.
Voor wegverkeer naar Amsterdam over de Beneluxbaan blijft 1 rijstrook beschikbaar.

Hinder 20, 21 & 22 april (Paasweekeinde) voor fietsverkeer:

Het fietspad ten zuiden van de Handelsweg is afgesloten, fietsers worden omgeleid via de fietstunnel naar de andere zijde van de Beneluxbaan. Ook wordt het fietspad ten westen van de Beneluxbaan afgesloten, fietsers worden omgeleid over de van Heuven Goedhartlaan.

NB: werkzaamheden rond Stadshart 8-19 april

Buiten de genoemde weekeinden wordt vanaf 8 april ook gewerkt in de omgeving van het Stadshart, waarbij  de trambaan ten zuiden van de Handelsweg als werkgebied wordt ingericht.

Voor autoverkeer vanaf de Handelsweg richting het zuiden is de opstelstrook voor rechts afslaand verkeer ingekort. Tot en met 12 april is er op deze locatie hinder voor weg- en fietsverkeer vanwege de sloop van halte Amstelveen Centrum. Voor wegverkeer is de linksafstrook vanaf de Beneluxbaan richting de Handelsweg ingekort, links afslaan blijft wel mogelijk. Voor fietsers is de fiets- en voetgangerstunnel afgesloten. Fietsers worden omgeleid via de onderdoorgang onder halte Oranjebaan. Voor voetgangers blijft de tunnel wel toegankelijk.

Informatie

Alle informatie over de werkzaamheden is terug te vinden op de website van de Amstelveenlijn.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen gisteren 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport gisteren 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen 24 apr. 2024 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.