Davey Photography, Davey Baas

Hartverwarmende opkomst bij info-avond over reanimatie

Amstelveen - Tal van Amstelveners zijn vanavond op een speciale informatie-avond van de ambulancedienst, het lokale Rode Kruis, de EHBO-vereniging en de gemeente afgekomen, waarin het belang van reanimaties en het gebruik van AED’s wordt benadrukt.

Tijdens de drukbezochte bijeenkomst in Wijkcentrum Westend geeft de ambulancedienst uitleg over het belang van reanimaties en hoe belangrijk het is dat veel bewoners kunnen reanimeren.

AED

Ook geeft de gemeente uitleg over de subsidieregeling voor de aanschaf van AED’s en de zogenaamde buitenkasten voor AED’s. De buitenkasten voor de AED’s zorgen ervoor dat ze 24/7 gebruikt kunnen worden.

Leren reanimeren

De organisatoren van deze avond hebben als gezamenlijk doel dat zoveel mogelijk bewoners leren reanimeren, om zich daarna te laten registreren bij HartslagNu. Iedereen die bij HartslagNu aangesloten is krijgt namelijk een oproep als er bij hen in de buurt een reanimatie is. Bovendien wil men het netwerk van AED’s dat 24/7 beschikbaar is uitbreiden. Met een fijnmazig Amstelveens netwerk van geregistreerde AED’s en bewoners die kunnen reanimeren wordt de kans op overleven veel groter.

Iedere seconde telt

Bij een reanimatie telt iedere seconde. Naarmate het langer duurt dat de reanimatie wordt opgestart neemt de overlevingskans af. Daarom is het streven om er ook in Amstelveen voor te zorgen dat hulpverlening binnen zes minuten tot stand komt. En dan is een buurman met een AED bijna altijd eerder ter plaatse dan de professionele hulpverlening.

Informatie

Voor meer informatie kijk op amstelveen.nl/AED Het Rode Kruis in Amstelveen en de EHBO biedt eveneens (gratis voor de eerste 100 bewoners van Amstelveen) trainingen reanimeren en AED aan.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.