Hartverwarmende opkomst bij info-avond over reanimatie

Hartverwarmende opkomst bij info-avond over reanimatie Foto: Davey Photography, Davey Baas

Amstelveen - Tal van Amstelveners zijn vanavond op een speciale informatie-avond van de ambulancedienst, het lokale Rode Kruis, de EHBO-vereniging en de gemeente afgekomen, waarin het belang van reanimaties en het gebruik van AED’s wordt benadrukt.


- Lees verder onder deze advertentie -

Tijdens de drukbezochte bijeenkomst in Wijkcentrum Westend geeft de ambulancedienst uitleg over het belang van reanimaties en hoe belangrijk het is dat veel bewoners kunnen reanimeren.

AED

Ook geeft de gemeente uitleg over de subsidieregeling voor de aanschaf van AED’s en de zogenaamde buitenkasten voor AED’s. De buitenkasten voor de AED’s zorgen ervoor dat ze 24/7 gebruikt kunnen worden.

Leren reanimeren

De organisatoren van deze avond hebben als gezamenlijk doel dat zoveel mogelijk bewoners leren reanimeren, om zich daarna te laten registreren bij HartslagNu. Iedereen die bij HartslagNu aangesloten is krijgt namelijk een oproep als er bij hen in de buurt een reanimatie is. Bovendien wil men het netwerk van AED’s dat 24/7 beschikbaar is uitbreiden. Met een fijnmazig Amstelveens netwerk van geregistreerde AED’s en bewoners die kunnen reanimeren wordt de kans op overleven veel groter.

Iedere seconde telt

Bij een reanimatie telt iedere seconde. Naarmate het langer duurt dat de reanimatie wordt opgestart neemt de overlevingskans af. Daarom is het streven om er ook in Amstelveen voor te zorgen dat hulpverlening binnen zes minuten tot stand komt. En dan is een buurman met een AED bijna altijd eerder ter plaatse dan de professionele hulpverlening.

Informatie

Voor meer informatie kijk op amstelveen.nl/AED Het Rode Kruis in Amstelveen en de EHBO biedt eveneens (gratis voor de eerste 100 bewoners van Amstelveen) trainingen reanimeren en AED aan.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties