Archief 2021

Huidige snelheidsbeperking Beneluxbaan (50 km/u) mogelijk teruggedraaid

Amstelveen - Hoewel momenteel op de Beneluxbaan in Amstelveen overal een maximumsnelheid geldt van 50 kilometer per uur en de politie weggebruikers attendeert op 'overal 50' , zit de kans erin dat de maximumsnelheid straks weer wordt aangepast.

Dat laat de gemeente weten na vragen van AmstelveenZ. Het blijkt dat de gemeente er nog niet uit is en dat binnenkort een besluit zal worden genomen over de defintieve maximumsnelheid. De huidige 50 km/u heeft volgens de gemeente te maken met werkzaamheden aan de Amstelveenlijn.

Besluit volgt

Een gemeentewoordvoerder meldt: 'De snelheid is tijdelijk verlaagd naar 50 km/u vanwege de werkzaamheden aan de Amstelveenlijn. Dit blijft zo totdat alle werkzaamheden helemaal zijn afgerond. Pas hierna zal een besluit worden genomen over wat de definitieve snelheid wordt. Dit zal de komende periode zijn, maar wanneer precies is nog niet bekend'.

Het kan dus zijn dat de snelheid 50 km/u blijft, maar mogelijk ook gedeeltelijk verhoogd kan worden naar bijvoorbeeld 60 of 70. De politie waarschuwt via social media dat nu overal op de Beneluxbaan maximaal 50 km/u geldt en dat er in de komende periode snelheidscontroles worden gehouden, vooral wegens diverse excessieve snelheidsovertredingen.

De maximumsnelheid van 50 km/u leverde afgelopen week honderden reacties op via de social media-kanalen van AmstelveenZ, overwegend van weggebruikers die 50 km/u op gedeeltes van de Beneluxbaan toch wel aan de trage kant vinden.

Voorheen mocht op gedeeltes van de Beneluxbaan 70 km/u worden gereden (gedeeltes tussen Zonnestein en Gondel), maar er zijn al enige tijd nieuwe borden met 50 km/u geplaatst. Er is ook verwarring omdat op het wegdek van de Beneluxbaan tussen Stadshart en Zonnestein nog 70 staat aangegeven (foto).

BRENG HIER JE STEM UIT OP DE AMSTELVEENZ WEEKPOLL: 

Geef uw mening

Welke maximumsnelheid heeft jouw voorkeur op de Beneluxbaan?

De gemeente gaat de defintieve maximumsnelheid op gedeeltes van de Beneluxbaan nog bepalen. Welke maximumsnelheid vind jij gepast?

Totaal 9514x gestemd

Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen gisteren 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport gisteren 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen 24 apr. 2024 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.