Jarenlange afsluitingen van A9-afslagen bij Stadshart Amstelveen van de baan

Jarenlange afsluitingen van A9-afslagen bij Stadshart Amstelveen van de baan

Amstelveen – De voorgenomen jarenlange afsluitingen van de A9-afslagen bij Stadshart Amstelveen, tijdens de verbouwing van Rijksweg A9 de komende jaren, zijn volledig van de baan.


- Lees verder onder deze advertentie -

Aannemer VEENIX blijkt een bouwmethode te hebben ontwikkeld waarbij de afslagen niet 2 tot 4 jaar volledig hoeven te worden afgesloten, zoals aanvankelijk werd gepland voordat de aannemer werd gekozen. VEENIX bereikt dat door volledig binnen het bouwterrein te werken en een by-pass aan te leggen.

Zorgen mider

Gemeente Amstelveen bevestigt na vragen van AmstelveenZ.nl dat de afslagen open blijven. De voorgenomen jarenlange afsluitingen, zoals in eerdere plannen opgenomen, zorgden voor grote kopzorgen. Met name ondernemers in en om winkelcentrum Stadshart Amstelveen vreesden de langdurige afsluitingen. 

‘De afslagen zullen hoogstens enkele weekenden of nachten dienen te worden afgesloten, maar van een jarenlange afsluiting is geen sprake meer’, meldt een woordvoerder van de gemeente.

Goed nieuws

Wethouder Herbert Raat (A9, VVD) spreekt desgevraagd van ongelooflijk goed nieuws. 'Zeker voor ondernemers en bewoners in onder andere het Stadshart en het Oude Dorp.'

Wethouder Herbert Raat (A9, VVD) bij de snelweg.

Aanvankelijk zou de oprit vanuit de Keizer Karelweg naar de A9 richting Holendrecht (foto hieronder)  er voor een periode van 4 jaar uitliggen.

Daarnaast lag in de planning dat de A9-afrit vanuit Holendrecht richting Keizer Karelweg/Stadshart er medio 2022 ongeveer twee jaar uit had gemoeten (foto bovenaan artikel).


Reacties