Jazz in het Dorp presenteert '4Beat'

AMSTELVEEN - De hele dag treden op 10 september 2017 meer dan 25 verschillende bands op in het Oude Dorp van Amstelveen. Van gevestigde namen als Mathilde Santing en Sherry Dyanne tot jong en upcoming talent van het Conservatorium van Amsterdam, maar ook speciaal voor kinderen valt er tijdens Jazz in het Dorp van álles te beleven.

De organisatie heeft het kinderprogramma voor het festival alvast bekend gemaakt en een wervelend optreden van 4Beat (Make Some Noise For The Drum!) valt daaronder. 

4 Beat (podium Doprsplein 13.00 - 14.00 uur)
De vier jonge percussionisten van 4Beat laten in een energieke voorstelling kinderen en hun ouders kennis maken met trommels en ritmes uit de hele wereld. Spetterende drums en percussie uit Afrika, Azië en Latijns-Amerika worden gecombineerd met de urban-scratch-sounds van de dj; jongleren op ritme, met body-percussie, met mystieke oriëntaalse percussie, met zang en dans. Zelf meedoen kan ook: klap, zing en stamp mee of klim op het podium om mee te trommelen 4Beat staat op het podium van het Dorpsplein tussen 13.00 - 14.00 uur.

JazzKidsCorner (rondom de Dorpskerk 14.00 - 18.00 uur)
Rondom de Dorpskerk kunnen kinderen zich na het optreden van 4Beat tussen 14:00 en 18:00 helemaal uitleven in de JazzKidsCorner. Tegen een kleine vergoeding krijgen zij een strippenkaart waarmee van álles valt te beleven. Doe mee aan verschillende interactieve muzikale workshops (waaronder een percussie workshop van 4Beat!), leef je uit op het springkussen, laat je schminken, knutsel mee en neem een glittertattoo! Honger gekregen van al dat leuks? Geen probleem! Een suikerspin, een zakje popcorn en een beker limonade zijn ook inbegrepen. Een all-in muzikaal kinderfeest!

Laat je inspireren door jonge jazz talenten
Op Jazz in het Dorp spelen veel jonge jazz talenten. Ze spelen bijvoorbeeld saxofoon, gitaar, trompet, piano of zingen de mooiste jazzliedjes. Kom kijken bij een van de podia en misschien gaat het bij jou ook wel kriebelen…en sta jij een volgende keer op ons podium!

Zet in je agenda! Gratis toegang
Jazz in het Dorp wordt zondag 10 september 2017, van 13:00 tot 21:00 uur gehouden in het Oude Dorp van Amstelveen. De toegang is gratis! Het volledige muzikale programma wordt binnenkort bekend gemaakt, hou vooral www.jazzinhetdorp.nl in de gaten.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.