Kerstsamenzang gaat toch door: gemeente biedt helpende hand

AMSTELVEEN -

 De traditionele ‘Kerstsamenzang’, op kerstavond in het Oude Dorp zal dit jaar toch door gaan, zo laat de gemeente Amstelveen weten. Eerder deze week liet Wijkplatform het Oude Dorp weten dat het exit was voor de populaire samenzang, waar jaarlijks zo'n tweeduizend Amstelveners op afkomen.

De gemeente legt uit: 'Het comité had dit besluit genomen vanwege de inspanning die het aanvragen van de vergunningen met zich meebrengt en alles wat hieruit voortvloeit aan organisatorische activiteiten, maar ook vanwege het gebrek aan vrijwilligers voor de avond zelf.'

Wethouder Veeningen
'Namens de gemeente Amstelveen heeft wethouder Maaike Veeningen (D66) de organisatie van de Kerstsamenzang dit jaar de helpende hand geboden in de organisatie van het evenement zodat voor de opvolgende jaren een kant en klaar draaiboek van de plank gehaald kan worden.' Het organisatiecomité heeft de gemeente inmiddels laten weten de hulp met beide handen aan te pakken waarmee voor 2016 de kerstsamenzang is gered.

Traditie
'De Kerstsamenzang is inmiddels een Amstelveense traditie. Een mooi cultureel evenement waar zo vlak voor de kerstdagen jong en oud samenkomt en waar een fantastische en vooral ook gemoedelijke sfeer heerst. Een prima begin om de kerstdagen mee te starten.'

 


Meer nieuws

Algemeen 26 apr. 2024 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.