Kinderen leren over veiligheid in Week van het Verkeer

Amstelveen - Na het succes van voorgaande jaren gaat van maandag 9 tot en met vrijdag 13 maart 2020 de derde editie van de regionale Week van het Verkeer van start. De opening van de Week van het Verkeer wordt in Amstelveen gevierd bij de Roelof Venema School.

De Week van het Verkeer is een activiteitenweek die bedoeld is om kinderen, ouders en scholen extra verkeersbewust te maken en verkeerseducatie een positieve impuls te geven. Zelfstandig en veilig door het verkeer bewegen is een vaardigheid die elk kind moet beheersen.

De week gaat van start in het bijzijn van leerlingen, ouders/verzorgers, het schoolteam, verkeersambassadeurs, onderwijsprofessionals, belangrijke verkeerspartners en de gemeente

Martijn de Vries, adjunct-directeur Roelof Venemaschool en wethouder Rob Ellermeijer (Verkeer, VVD) openen de week in de ochtend. Gedurende de dag zijn er diverse verkeersactiviteiten voor leerlingen, in de middag is er ook een remwegdemonstratie.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen vandaag 21:00

Amstelveen van voorheen (197)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 197 een oude foto van de vroegere Middeldorpstraat (destijds Middendorpstraat), waarvan de huizen binnenkort gesloopt gaan worden voor de verbreding van de A9.

Algemeen vandaag 20:03

Fraaie legpuzzel Urbanuskerk uitgedeeld aan duizend ouderen

Amstelveen - Speciaal voor ouderen verstrekken de ouderenverenigingen KBO Bovenkerk-Aalsmeer en KBO Amstelveen/Ouderkerk (samen met het Bewonersplatform Bovenkerk) de komende periode duizend legpuzzels met een afbeelding van de Urbanuskerk. 

Algemeen vandaag 17:58

Handhaving Amstelveen op scherp: 'Morgen wordt een spannende dag'

Amstelveen - De gemeentelijke dienst Handhaving kijkt met gezonde spanning uit naar morgen (1 juni) als ook in Amstelveen de horeca weer open mag. De handhavers staan op scherp en houden morgen de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

Politiek vandaag 10:20

VVD: 'Islamitische school in Amstelveen verspilling belastinggeld'

Amstelveen - Een meerderheid van de Amstelveense gemeenteraad heeft besloten het beroep bij de Raad van State, tegen de vestiging van een islamitische school in Amstelveen door stichting SIO-NH, te steunen. Ook de VVD steunt de beroepszaak, laat de partij in een persbericht weten.

Politiek gisteren 13:10

Amstelveen moet vaart maken met opwekken van duurzame energie

Amstelveen –  Het is nog niet bijster goed gesteld met het opwekken van duurzame energie in Amstelveen. Om straks aan de doelstellingen voor 2030 te kunnen voldoen hebben oppositiepartijen CDA en Burgerbelangen Amstelveen (bbA) samen met coalitiepartij D66 de handen ineen geslagen om een versnelling van de lokale verduurzamingsopgave in gang te kunnen zetten.