Davey Photography, Davey Baas

Kruispunt Dr. Willem Dreesweg moet veiliger: gemeente komt met varianten

Amstelveen - De gemeente wil de kruising tussen de Dr. Willem Dreesweg, Jupiter en Melkweg in de wijk Middenhoven opnieuw inrichten om de verkeersveiligheid en doorstroming te verbeteren.

Het kruispunt, dat dicht bij basisscholen ligt, moet in de ogen van wethouder Rob Ellermeijer veiliger worden, vooral omdat het kruispunt niet goed is ingericht voor overstekende fietsers.

Verkeer onnodig stil

De Dr. Willem Dreesweg heeft ook geen aparte opstelvakken voor afslaand autoverkeer, dat over de trambaan naar de Melkweg rijdt. Als gevolg hiervan dient al het verkeer op de Willem Dreesweg te worden stilgezet als een tram parallel aan de Willem Dreesweg rijdt. Hoewel er nu geen trams rijden door de vernieuwing van de Amstelveenlijn, staat verkeer - als straks de tram weer operationeel wordt (2021) - dus onnodig vaak en te lang stil. 

Gesprek omwonenden over varianten

De gemeente gaat in gesprek met omwonenden van het kruispunt en heeft een aantal varianten uitgewerkt. Zo denkt de gemeente aan een vrijliggend fietspad tussen Melkweg en Jupiter voor fietsverkeer van noord naar zuid en vice versa. Fietsers hoeven dan niet meer tussen gemotoriseerd verkeer over te steken.

Autoverkeer

Verder wordt gedacht aan een aparte rijstrook voor afslaand autoverkeer op de noordelijke rijbaan van de Willem Dreesweg richting Melkweg. Om doorstroming en verkeersveiligheid te bevorderen stelt de gemeente ook voor om linksafslaand verkeer van de zuidelijke rijbaan van de Willem Dreesweg richting Melkweg onmogelijk te maken. Gemotoriseerd verkeer dat vanaf de Dreesweg in de richting van Waardhuizen rijdt mag dan niet meer direct de Melkweg op, maar moet dan òf honderdvijftig meter eerder afslaan en via de parallelweg langs Brink naar Melkweg rijden, of ze moeten een rondje maken bij de rotonde Gondel/Praam om vanuit de noordelijek rijbaan af te slaan via de Melkweg.

Informatie-avond

De gemeente geeft graag verdere toelichting op de varianten. Bewoners en instanties in de buurt, waaronder de scholen, krijgen een uitnodiging voor een informatieavond in januari. Ook komt er een draagvlakonderzoek.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen gisteren 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport gisteren 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen 24 apr. 2024 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.