Davey Photography, Davey Baas

Kruispunt Dr. Willem Dreesweg moet veiliger: gemeente komt met varianten

Amstelveen - De gemeente wil de kruising tussen de Dr. Willem Dreesweg, Jupiter en Melkweg in de wijk Middenhoven opnieuw inrichten om de verkeersveiligheid en doorstroming te verbeteren.

Het kruispunt, dat dicht bij basisscholen ligt, moet in de ogen van wethouder Rob Ellermeijer veiliger worden, vooral omdat het kruispunt niet goed is ingericht voor overstekende fietsers.

Verkeer onnodig stil

De Dr. Willem Dreesweg heeft ook geen aparte opstelvakken voor afslaand autoverkeer, dat over de trambaan naar de Melkweg rijdt. Als gevolg hiervan dient al het verkeer op de Willem Dreesweg te worden stilgezet als een tram parallel aan de Willem Dreesweg rijdt. Hoewel er nu geen trams rijden door de vernieuwing van de Amstelveenlijn, staat verkeer - als straks de tram weer operationeel wordt (2021) - dus onnodig vaak en te lang stil. 

Gesprek omwonenden over varianten

De gemeente gaat in gesprek met omwonenden van het kruispunt en heeft een aantal varianten uitgewerkt. Zo denkt de gemeente aan een vrijliggend fietspad tussen Melkweg en Jupiter voor fietsverkeer van noord naar zuid en vice versa. Fietsers hoeven dan niet meer tussen gemotoriseerd verkeer over te steken.

Autoverkeer

Verder wordt gedacht aan een aparte rijstrook voor afslaand autoverkeer op de noordelijke rijbaan van de Willem Dreesweg richting Melkweg. Om doorstroming en verkeersveiligheid te bevorderen stelt de gemeente ook voor om linksafslaand verkeer van de zuidelijke rijbaan van de Willem Dreesweg richting Melkweg onmogelijk te maken. Gemotoriseerd verkeer dat vanaf de Dreesweg in de richting van Waardhuizen rijdt mag dan niet meer direct de Melkweg op, maar moet dan òf honderdvijftig meter eerder afslaan en via de parallelweg langs Brink naar Melkweg rijden, of ze moeten een rondje maken bij de rotonde Gondel/Praam om vanuit de noordelijek rijbaan af te slaan via de Melkweg.

Informatie-avond

De gemeente geeft graag verdere toelichting op de varianten. Bewoners en instanties in de buurt, waaronder de scholen, krijgen een uitnodiging voor een informatieavond in januari. Ook komt er een draagvlakonderzoek.


Meer nieuws

Corona Amstelveen gisteren 14:41

Afgelopen twee weken 4 Amstelveense Covid19-patiënten overleden

Amstelveen - De afgelopen twee weken zijn vier Amstelveense Covid19-patiënten overleden. Dat meldt het RIVM in een nieuwe weekupdate, over de periode 14 tot en met 27 oktober. Er werden in de genoemde periode in Amstelveen vijf ziekenhuisopnames en 701 besmettingen gemeld.

Algemeen gisteren 10:20

Amstelveen zoekt energiecoaches

Amstelveen - Gemeente Amstelveen is op zoek naar 5 tot 10 enthousiaste vrijwillige energiecoaches. Een energiecoach is een deskundige, door het Regionaal Energieloket opgeleide, vrijwilliger die huiseigenaren en huurders in Amstelveen tips geeft over energiebesparing in een een-op-een gesprek online of aan huis.

Advertorial Gezondheid & welzijn 26 okt. 2020 17:05

Zorg en Zekerheid, jouw regionale zorgverzekeraar

Binnenkort mag je overstappen naar een nieuwe zorgverzekeraar. Woon je in de regio Amstelveen? Kies dan voor Zorg en Zekerheid, jouw regionale zorgverzekeraar.