Foto: FamilieBofkont.nl

LINDA maakt fotoshoot van zwijn Wildeman

Amstelveen – Het magazine LINDA.meiden is deze week voor een fotoshoot langs geweest op Het Beloofde Varkensland aan de Bovenkerkerweg in Amstelveen. Niemand minder dan zwijn Wildeman en vrijwilliger Jaro werden op de foto gezet.

Op Het Beloofde Varkensland vangt de ‘Familie Bofkont’ varkens op zodat ze niet naar het slachthuis hoeven. Wildeman is een van de zwijntjes, die net voor de gang naar het slachthuis gered kon worden. In verband met de fotoshoot heeft Amstelveenz.nl Dafne Westerhof van Het Beloofde Varkensland een paar vragen gesteld.

Waarom komt Wildeman in de LINDA.meiden?
“LINDA.meiden was voor een reportage op zoek naar een jonge vrouw die een speciale band heeft met een groot beest van de Familie Bofkont. Of ik iemand wist? Jazeker. Jaro! Geen jonge vrouw, maar een jonge man  van 28 jaar. Toen Jaro 14 jaar oud was kwam hij op de fiets van Amsterdam naar Het Beloofde Varkensland en zei: 'Dafne, ik wil de beste varkenshoeder van de hele wereld worden!' Sindsdien is hij vrijwilliger bij Familie Bofkont. Jaro speelt onder meer harp en viool en als er iets te treuren of te vieren valt bij de bofkonten komt hij voor de dieren spelen. Ook voor Wildeman. Als jonkie miste hij zijn zwijnenfamilie en dan troostte Jaro hem door op zijn harp te spelen.”

Wat is er zo bijzonder aan Wildeman?
“Wildeman komt uit een wildzwijnenfamilie die in gevangenschap werd gehouden voor hun vlees. Toen de fokker op een dag genoeg had van zijn 'hobby', gingen ze allemaal naar de slacht. Ik kreeg een telefoontje: 'Dafne, wil jij nog een jonkie, anders gaat hij ook naar de slacht.' Toen ze ik ja. Wildeman kwam als geroepen. Vlak daarvoor had ik Dappere Dodo opgenomen, een gedumpt hangbuikzwijnenbiggetje. Die twee werden vrienden  voor het leven. De eerste paar weken sliepen ze samen bij mij in bed. Wildeman stak dan zijn spitse wildzwijnensnoetje onder mijn haar. Later kreeg Wildeman verkering met La Mama, een ex-fokzeug uit de bio-industrie.”

Hoe oud is Wildeman?
“Wildeman loopt nu tegen de 13 jaar. Een echte doerak. Geweldig beest met een complex karakter. Don't fuck with Wildeman. Stoer, sterk en je altijd te slim af. Laatst had hij weer ingebroken. De buit: 3 flessen zonnebloemolie, 5 ontbijtkoeken en de hele-voorraad-boterhammen-met-pindakaas-en-medicatie-voor-30-varkens-voor-3-dagen. Toen heb ik voor zijn leven moeten vrezen: 66 boterhammen met pindakaas. 150 tabletten ibuprofen. 150 tabletten maagbeschermers. 360 tabletten glucosamine… Dat heeft hij allemaal opgegeten! De dierenarts zag het somber in. Maar Wildeman heeft het overleefd. Dát is Wildeman!”

De fotoshoot liep gesmeerd. Als een rockster had Wildeman zijn cateringwensen van te voren kenbaar gemaakt. Biks, appels en haverkoekjes. Mede door deze lekkere hapjes ging het zwijn zonder problemen op de foto. Vanaf 9 januari ligt de LINDA.meiden met de in Amstelveen gemaakte foto van Jaro en Wildeman in de winkel.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen gisteren 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport gisteren 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen 24 apr. 2024 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.