pixabay.com

Man (27) verdacht van horrorgijzeling vriendin in Amstelveense woning: eis 1,5 jaar cel

Amstelveen - Een 27-jarige man die ervan wordt verdacht dat hij zijn vriendin dagenlang op gewelddadige wijze zou hebben gegijzeld in haar woning in Amstelveen, heeft anderhalf jaar celstraf tegen zich horen eisen door het Openbaar Ministerie.

De gijzeling zou ruim elf dagen hebben geduurd en speelde zich af van 15 tot en met 26 juni 2023. De man mishandelde, vernederde en bedreigde zijn vriendin niet alleen, maar probeerde haar zelfs te doden door haar onder meer ontelbare malen tegen haar lichaam en hoofd te schoppen en te slaan. Ook werd ze met een mes gestoken en werden haar enkels en handen vastgebonden.

Bladeren eten

Eveneens zou de man haar hebben gedwongen een gat te graven in de tuin waar ze haar hoofd in moest doen en werd ze gedwongen bladeren te eten. De gruwelijke details van de sadistische gijzeling, waar onder meer De Telegraaf over bericht, kwamen naar voren tijdens de rechtzitting gisteren. De vrouw was afgezonderd van de buitenwereld omdat de man haar telefoon en laptop had afgepakt. De uitspraak volgt 21 maart. 


Meer nieuws

Algemeen 26 apr. 2024 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.