Cobra Museum voor Moderne Kunst

Meer dan 500 bezoekers bij heropening Cobra Museum Amstelveen

Amstelveen - Na bijna zes maanden gingen vandaag de deuren van het Cobra Museum in Amstelveen weer open voor vele museumfans. Zij keken met name reikhalzend uit naar de unieke tentoonstelling Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution.

De tentoonstelling Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution trok gelijk op de eerste dag al meer dan 500 bezoekers.  De unieke Gelman Collection of Mexican Modern Art is voor het eerst in Nederland te zien en bevat maar liefst 23 werken van de hand van Frida Kahlo, waaronder enkele van haar beroemde zelfportretten.

De eerste bezoekers van het Amstelveense museum kregen een warm onthaal van waarnemend directeur Stefan van Raay. Er is nog genoeg kans de tentoonstelling met eigen ogen te bekijken: tot en met 26 september 2021 is het Cobra Museum dagelijks geopend van 10.00 uur tot 22.00 uur.

cobramuseum_heropening_1.jpg

De eerste bezoekers ontvingen uit handen van Stefan van Raay de catalogus en genoten van de topstukken van Frida Kahlo en haar tijdgenoten in het Cobra Museum in Amstelveen, foto: Cobra Museum voor Moderne Kunst


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 21:34

Amstelveen van voorheen (311)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 311, precies 6 jaar na de start van deze rubriek, een ansichtkaart van een plek die altijd veel positieve herinneringen oproept bij Amstelveners: Plein 60.