Cobra Museum voor Moderne Kunst

Meer dan 500 bezoekers bij heropening Cobra Museum Amstelveen

Amstelveen - Na bijna zes maanden gingen vandaag de deuren van het Cobra Museum in Amstelveen weer open voor vele museumfans. Zij keken met name reikhalzend uit naar de unieke tentoonstelling Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution.

De tentoonstelling Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution trok gelijk op de eerste dag al meer dan 500 bezoekers.  De unieke Gelman Collection of Mexican Modern Art is voor het eerst in Nederland te zien en bevat maar liefst 23 werken van de hand van Frida Kahlo, waaronder enkele van haar beroemde zelfportretten.

De eerste bezoekers van het Amstelveense museum kregen een warm onthaal van waarnemend directeur Stefan van Raay. Er is nog genoeg kans de tentoonstelling met eigen ogen te bekijken: tot en met 26 september 2021 is het Cobra Museum dagelijks geopend van 10.00 uur tot 22.00 uur.

cobramuseum_heropening_1.jpg

De eerste bezoekers ontvingen uit handen van Stefan van Raay de catalogus en genoten van de topstukken van Frida Kahlo en haar tijdgenoten in het Cobra Museum in Amstelveen, foto: Cobra Museum voor Moderne Kunst


Meer nieuws

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.