Jan Verschoor aan het werk [Foto's: Eddy Wenting]

Museum JAN klaar voor heropening met unieke tentoonstelling Jan Verschoor

Amstelveen - Museum JAN in het Oude Dorp van Amstelveen is momenteel nog verplicht gesloten vanwege de lockdown, maar dat heeft het museum niet tegengehouden om een ‘bedrijvige’ nieuwe tentoonstelling in te richten.

Het museum kondigt met veel genoegen de tentoonstelling 'Museumatelier van Jan – Over de schouder van de kunstenaar' aan. Deze tentoonstelling loopt tot en met 13 maart 2022 en is zowel online als na de heropening in het museum te zien.

Meekijken over de schouder

In het Museumatelier van Jan kijk je mee over de schouder van kunstenaar Jan Verschoor (1943). Tijdens de renovatie van zijn eigen atelier worden de museumzalen tijdelijk omgetoverd tot open atelier. Daar kan publiek de  totstandkoming van zijn nieuwe werken zien, in een museale omgeving omringt door zijn eerdere werk.

Volledige abstractie met een perfecte afwerking

Jan Verschoor is gefascineerd door verschillende materialen. Hij experimenteert voortdurend met brons, koper en marmer, maar ook met ijzerdraad, hout, aluminium en kunststof. Zo vindt de kunstenaar zichzelf steeds opnieuw uit. Zijn werk staat in het teken van volledige abstractie met een perfecte afwerking. Dit streven naar perfectie zie je bovendien ook terug in het esthetisch ingerichte atelier op zaal.

Lokale verbondenheid

De laagdrempelige en persoonlijke tentoonstelling van Jan Verschoor in Museum JAN speelt in op het thema  lokale verbondenheid; dat een van de speerpunten is van het museum. Jan Verschoor zet zich al jaren in voor Amstelveen. Hij maakt als autonoom kunstenaar, medeoprichter en oud-directeur van Museum Jan van der Togt (zoals Museum JAN voorheen heette) onderdeel uit van het kloppende hart van cultureel Amstelveen.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:20

E-waste Race: schoolklassen zamelen zoveel mogelijk elektronisch afval in

Amstelveen - Zes basisschoolgroepen uit Amstelveen doen dit jaar weer mee aan de E-waste Race. De deelnemende klassen gaan bijna vier weken lang zoveel mogelijk klein elektronisch afval of E-waste inzamelen zodat dit hergebruikt of gerecycled kan worden. De organisatie E-waste Race verzorgt verschillende lessen voor de kinderen. 

Algemeen gisteren 11:49

AVA boos over schrappen tijdelijke voetgangersbrug over A9: ‘Onvoorstelbaar’

Amstelveen - De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) is boos en vindt het onbegrijpelijk dat de tijdelijke voetgangersbrug over Rijksweg A9, ter hoogte van het Bovenlandpad, uit de verbouwingsplannen is geschrapt omdat de brug niet zou passen. ‘Wij vinden het onvoorstelbaar,’ zegt AVA-fractievoorzitter Michel Becker.

Amstelveen van voorheen 15 mei 2022 21:19

Amstelveen van voorheen (299)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 299 een oude foto uit 1979 van de bouw van het raadhuis aan de oever van De Poel.