Pixabay.com

Na meer dan halve eeuw einde verhaal voor Poelster Bosloop op Tweede Paasdag

Amstelveen - Door toenemende regelgeving, afnemende deelnemersaantallen en flink oplopende kosten heeft ASV De Poelster besloten om de traditionele Poelster Bosloop, die al meer dan 50 jaar op Tweede Paasdag wordt gehouden, niet langer te organiseren.

Het is voor de vereniging eveneens haast ondoenlijk geworden om een obstakelvrij, veilig en leuk parcours uit te zetten, mede vanwege de toenemende drukte rond het Bloesempark en de uitgebreide en langdurige werkzaamheden aan de A9.

Daarmee was de 52e editie, in 2023, de laatste. Toen al moest de kindsrun worden geschrapt in verband met de drukte in het bloesempark.

'Onze dank en hulde aan iedereen die tijdens één of meer van de 52 edities heeft meelopen en aan alle vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt,' zo meldt de organisatie.


Meer nieuws

Wonen vandaag 13:36

Inwoners en ondernemers kunnen meedenken over inrichting Nieuw Legmeer

Amstelveen - Het college van B en W van Amstelveen heeft 28 mei besloten het voorlopig ontwerp Stedenbouwkundig Plan vrij te geven voor participatie. Omwonenden van en eigenaren en ondernemers op Legmeer kunnen de komende tijd meedenken over de inrichting en functies voor de nieuwe woon-werkwijk Nieuw Legmeer.

Algemeen vandaag 13:19

Speel Hunted Amstelveen en probeer uit handen van politie te blijven

Amstelveen - Zaterdag 8 juni is Randwijck het decor voor Hunted, een spel gebaseerd op het populaire tv-programma. Jongeren uit Amstelveen tussen de 14 en 18 jaar oud kunnen op een speelse manier uit de handen van de politie en handhaving proberen te blijven. 

Algemeen vandaag 11:39

Documentaire Gerlach 13 juni op televisie

Amstelveen - De documentaire Gerlach, over de laatste akkerbouwer in Amstelveen, is een grote hit. Na een succesvolle bioscooprelease met maar liefst landelijk 25.000 bezoekers, wordt de prijswinnende docu op 13 juni uitgezonden op tv op NPO2 door KRO-NCRV. Aanvankelijk zou Gerlach op 30 mei op televisie te zien zijn, maar deze datum is nu verschoven.

Onderwijs & Educatie vandaag 09:45

Nieuw kinderdagverblijf ’t Schooltje in Amstelveen

Amstelveen - Dit jaar heeft kinderdagverblijf 't Schooltje haar deuren geopend in Randwijck in Amstelveen. Zij bieden een kleinschalig, kwalitatief hoge kinderopvang aan voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud. Op de verticale groep kunnen de kinderen samen spelen, van elkaar leren en krijgen zij de ruimte om persoonlijke successen te ervaren.