Blauwe zone aan de Amsterdamseweg

Nieuw: blauwe zone aan Amsterdamseweg

Amstelveen - Het is voorbij met lang parkeren aan de Amsterdamseweg in Amstelveen: de gemeente heeft een blauwe zone in de winkelstraat ingevoerd.

De gemeente vindt blauwe zones (officieel een parkeerschijfzone) een goede maatregel om kort parkeren dicht bij winkels en voorzieningen te faciliteren.

Met het gebruik van een parkeerschijf kunnen automobilisten een maximale tijdsduur parkeren binnen de blauw gemarkeerde vakken: aan de Amsterdamseweg is dat anderhalf uur (van maadag tot en met zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur).

Het gaat om het gedeelte van de Amsterdamseweg tussen de Molenweg en het parkeerterrein naast huisnummer 207. 'Winkelbezoekers kunnen zo makkelijker hun auto kwijt zodat ze niet in de wijk hoeven parkeren. De blauwe zone beperkt zich tot een bepaald gebied zodat bewoners ook nog op de Amsterdamseweg kunnen parkeren', meldt gemeente Amstelveen.

'Op deze manier creëren we een goede balans tussen vakken voor lang parkeren en kort parkeren, zodat de overlast voor omwonenden zo klein mogelijk is en we ook tegemoet komen aan de wens van ondernemers', legt wethouder Floor Gordon de maatregel uit. 'Het is ook veiliger want winkelbezoekers hoeven de wijk niet meer in als ze hun auto kwijt willen.'

De zone komt aan de oostkant voor de huisnummers 118 tot en met 188 en aan de westkant van de weg voor de huisnummers 199 tot en met 207.  Buiten de gemoemde tijden kan iedereen  langs de hele Amsterdamseweg parkeren zonder beperkte parkeerduur. 'Wij zullen de komende periode monitoren hoe de situatie zich in de buurt ontwikkelt', besluit Gordon.

 


Meer nieuws

Winkels vandaag 14:08

Olcay Gulsen in zee met De Kapper in het Oude Dorp

Amstelveen - De bekende tv-personality en ondernemer Olcay Gulsen was gisteren bij De Kapper in het Oude Dorp van Amstelveen: De Kapper is partner geworden van Olcay Gulsen Beauty.

Winkels vandaag 09:37

Verkoopstart van mini-versie Zwijntje

Amstelveen - De door Stadshart Amstelveen geproduceerde mini-versie van het geliefde Amstelveense beeld Het Zwijntje gaat vandaag vanaf 12.30 uur in de verkoop bij de receptie van het winkelcentrum in het Binnenhof.